İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kanal D: Kahramanmaraş’ın Fransız işgalinden kurtuluşu daha coşkulu kutlandı

Kanal D 12 Şubat Haber Bülteni’nde gösterilen habere göre, Kurtuluş töreni, Fransa’nın Ermeni soykırımı yasasını kabul etmesinin de etkisi ile şimdiye kadar görülmedik ölçüde geniş katılımlı oldu. Haber şöyle…

Kahramanmaraş tam 81 yıl önce bugün Fransız işgalinden kurtuldu. Kurtuluş törenleri son zamanlarda hiç bu günkü kadar coşkuyla kutlanmamıştı. Resmi törenlere onbinlerce kişi katıldı. İşgalden kurtuluşun canlandırılması sırasında silah sesleri yeri göğü inletti.

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 81. yıldönümü bugün yakın tarihimizde görülmemiş bir coşkuyla kutlandı. Dünden başlayan törenler bugün tarihi kaleden 21 pare top atışı ile sürdü. Kurtuluş töreni, Fransa’nın Ermeni soykırımı yasasını kabul etmesinin de etkisi ile şimdiye kadar görülmedik ölçüde geniş katılımlı oldu.

Kahramanmaraşlılar, büyük-küçük demeden ateşli ve ateşsiz silahları ile törene katıldı. Tören sırasında halkın pompalı tüfek ve av tüfekleri ile binlerce fişek ateşledi. Sütçü İmam’ın işgalci Fransızlara karşı başlattığı direnişin canlandırılması sırasında duygusal anlar yaşandı.

Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, törende Ermeni soykırımı yasasını kabul eden Fransa’nın 81 yıl önce Maraş’ıişgal ederek yerli Ermenileri ayaklandırdığını vurguladı.

“Binlerce masum Türk’ün katledilmesinin baş mimarı oldular. Fransız ordusunun Maraş ve çevresinde yaptığı zulüm ve vahşetin izleri bugün dahi silinmemiştir. Fransızlar 81 yıl önce kullandıkları Ermenilere karşı vefa borçlarını ödüyorlar. Fransa gerçekleri görmek istiyorsa, 81 yıl önce işgal ettiği Maraş’a gelsin de Ermeniler ile yaptıklarına bir baksın.

Yorumlar kapatıldı.