İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Malatya’da Fransa’yı tel’in

Fransa Meclisi’nde sözde Ermeni soykırımı yasasının kabul edilmesi, Malatya Belediyesi ve 7 siyasi parti il başkanlığının ortaklaşa düzenlediği mitingle protesto edildi.

İnönü Meydanı’nda düzenlenen Fransa’yı tel’in mitingine KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş da katıldı. Cumhurbaşkanı Denktaş, burada yaptığı konuşmada, Fransız Meclisi’nde bu utanç verici yasayı yapanların bir gün pişman olacaklarını söyledi. Denktaş, “Avrupa bizlere muhtaçtır. Türkiye’nin, medeniyetin, barışın koruyucusu olduğunu ve Asya ile Avrupa arasında barış köprüsü olduğunu görecekler.” dedi. Belediye Başkanı Yaşar Çerçi ise “Mazimiz ve bugünümüz temizdir ve lekesizdir. Haykırışımız, Fransa halkına değil, Fransa Meclisi’nedir.” diye konuştu. Mitinge katılan binlerce kişinin, ‘Cezayir katliamını unutma’, ‘Fransa halkını değil, Meclis’i kınıyoruz’, ‘Soykırımı bizim değil, sizin işiniz’, ‘Chirac, kayısı yeseydin bunamazdın’ gibi pankartlar açtıkları gözlendi.

Vali Yıldırım da, Türk milletinin büyük bir iftira ile karşı karşıya olduğunu kaydederek, “Türk milletinin tarihinde kesinlikle soykırım yoktur. Türk milleti her zaman, masum insanları koruyan millet olmuş, kendi inanışından olmayanlara bile müsamaha göstermiştir” dedi.

Mitinge, Vali Mustafa Yıldırım, 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Ali Nihat Özeyranlı, MHP, FP ve ANAP Malatya milletvekilleri ve 7 siyasi partinin il başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar kapatıldı.