İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Akşam Gazetesi : Times’ın cüretine bak!

ABD Başkanı George Bush’a verdiği destekle tanınan muhafazakar gazete The Washington Times, sözde Ermeni soykırımının gerçek olduğunu iddia ederek, ‘Bush yönetiminin bu soykırımı tanıması gerektiğini’ yazdı.

Bush’un partisi Cumhuriyetçiler’in yayın organı olarak bilinen Washington Times’ın başyazısında, ‘Ermeni soykırımı’ iddiasını resmen tanıyan Fransa’nın tutumu övülürken, ‘Soykırıma uğrayan Ermeniler, Müslüman Türkiye’de Hıristiyan bir azınlıktı’ ifadesi kullanılarak, konu bir din çatışması şeklinde dile getirildi. The Washington Times, ‘Türkiye’nin tehditlerine karşın Fransa soykırımını tanıdı. Maalesef dönemin ABD yönetimi ise Türkiye’nin tehditlerine boyun eğerek, Amerika’nın dünyadaki konumunu sarstı’ ifadesini kullandı.

Göz yumdular

Gazete, ABD Temsilciler Meclisi’nde geçen yıl gündeme gelen Ermeni tasarısının düşmesinden, eski Başkan Bill Clinton yönetimini sorumlu tutarak, şöyle devam etti:

‘Clinton yönetimi, Türk-Amerikan ilişkilerine zarar vereceği gerekçesiyle tarihteki bu kötülüğe göz yumdu. Clinton, ilkesiz mantığı çerçevesinde bu konuda miyop davrandı. ABD bir noktada, Ermenilerin soykırıma uğradığını kabul etmeye zorlanacak. Avrupa Parlamentosu, İtalya, Belçika, Arjantin ve şimdi Fransa, bunu tanıdılar. Bu konunun ABD tarafından 80 yıldır tanınmaması zarar verici.’

Yorumlar kapatıldı.