İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Meral Akşener: Azerbaycan’la birleşelim

DYP Kocaeli Milletvekili Meral Akşener, Türkiye ile Azerbaycan’ın birleşerek, Avrasya’da büyük bir güç oluşturmasını önerdi. Akşener, ‘‘Türkiye Azerbaycan birleşmesi, AB’nin hem alternatifi hem de katalizörüdür. Eğer AB, Türkiye’yi birliğe almakta samimi ise bu birleşme AB’yi güçlendirecektir. Eğer AB, bir Avrasya güç mücadelesinin argümanı ise ona alternatif olacaktır’’ dedi.

Önerisini Hürriyet’e açıklayan Akşener, ‘‘Her iki tarafın aydınları, siyasetçileri, bilim adamları, sivil toplum örgütleri bu konuyu ciddi ciddi tartışmalalıdır’’ görüşünü savundu. Akşener, Türkiye’nin Azerbaycan’ın yanısıra diğer Türk Cumhuriyetleri ile ekonomik ve sosyal entegrasyonunun da tartışmaya açılmasını istedi. Türkiye’nin bu çerçevede süratle bir Avrasya politikası geliştirmesi gereğine işaret eden Akşener, iki ülkenin birleşmesi için Türkiye ve Azerbaycan’da referandum yapılmasının doğru olacağını belirtti. Akşener, şöyle devam etti:

‘‘Bu birleşme sürecinin AB’ye katılım sürecine göre daha kolay ve sancısız olacağını düşünüyorum. Bir düşünün. Bu konuyu Azerbaycan ve Türkiye’de referanduma götürsek sonuç ne olur? Ben inanıyorum ki, büyük bir ekseriyetle birleşme çıkar. Her iki halkın büyük bir ekseriyetle istediği bu projenin önünde de kimse duramaz. Böylece Türkiye ve Azerbaycan üzerinde oynanan oyunlar önemini yitirir. AB samimi ise bundan güç kazanır. Rusya ve ABD ile ilişkilerimiz daha sağlıklı bir zemine oturur.’’

Yorumlar kapatıldı.