İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hürriyet : Paris’ten şimdi de Ermeni Sergisi

Paris Belediyesi tanınmış Ermeni müzisyeni Komitas’ın heykelini dikme kararından sonra şimdi Ermeni sergisi açıyor. Bugün Paris Belediyesi salonlarından Pavillon des Arts’da açılacak olan serginin adı ‘1000’li yıllarda Ermenistan’ın başkenti Ani’. Sergi, Iğdır’ın yakınlarındaki Ani harabelerini konu alıyor.

Fransa’da Ermeni yasa tasarısının Ulusal Mecliste kabulü ve onaylanıp yürürlüğe girmesinin ardından Paris’te yaşayan Ermeni seçmenlerin oylarına göz diken ve adı karısıyla birlikte birçok yolsuzluk olayına karışan Belediye Başkanı Jean Tiberi şimdi de Ermeni Sergisi’yle oy avına çıkıyor.

Saat 19.00 açılışı yapılacak sergiye Fransa’daki Ermeni diasporasının ileri gelenleri davet edildi. Paris Belediyesi’nden elde ettiğimiz bilgilere göre 10 Kasım 1998 de Erivan Belediyesi ile imzalanan Dosluk ve işbirliği anlaşması çerçevesinde gerçekleştirilen sergiyi Belediye Başkanı Jean Tiberi ve Ermenistan’ın Paris Büyükelçisi Edouard Nalbantian açacak.

Ani’nin Ermenistan’ın tarihi başkentlerinden biri olduğu ve bu harabelerin aynı coğrafyada yaşayan Türk ve Ermenilerin ortak kültür mirası olduğu ve onarılması için Unesco’nun devreye sokulmak istendiği belirtiliyor.

Yorumlar kapatıldı.