İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa ambargosuna sporcular da katıldı

Fransa Parlamentosu tarafından kabul edilen sözde Ermeni Soykırımı Yasası’nın, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac tarafından da imzalanarak yürürlüğe girmesi nedeniyle, ülke olarak bu ülkeye karşı uygulanan yaptırımlara spor teşkilatı da katıldı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Kemal Mutlu, Türkiye’de büyük infiale neden olan bu asılsız kararın protesto edilmesine yönelik uygulamalara, spor teşkilatının da harfiyen uyacağını belirterek, zorunlu olunmadığı sürece, Fransa’da yapılacak organizasyonlara katılmama kararı aldıklarını açıkladı. Mutlu, bu karar doğrultusunda, daha önce federasyonların faaliyet programlarına alınan 8 organizasyona gidilmeyeceğini söyledi.

Kemal Mutlu ayrıca Türkiye’de yapılacak faaliyetlere de zorunlu olmadıkça Fransa’dan ekipler davet edilmeyeceğini ve federasyonların kesinlikle Fransız malı spor malzemesi satın almayacağını ifade etti. Karar gereği iptal edilen organizasyonlar şöyle:

Atletizm Federasyonu: Atmalar Avrupa Şampiyonası (17-18 Mart 2001)
Badminton Federasyonu: Uluslararası Gençler Turnuvası (2-4 Kasım 2001)
Cimnastik Federasyonu: Uluslararası Ritmik Cimnastik Turnuvası (Nisan 2001)
Güreş Federasyonu: Cristo Lutte Turnuvası (22-25 Haziran 2001)
Kayak Federasyonu: Tekerlekli Kayak Dünya Kupası (4-5 Ağustos 2001)
Yelken Federasyonu: ISAF Dünya Gençler Şampiyonası (2-12 Temmuz 2001), Uluslararası Yelken Euro-Cup Laser (13-16 Nisan 2001), Mistral
Avrupa Gençler Şampiyonası (4-11 Ağustos 2001).

Yorumlar kapatıldı.