İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Al- Cell Fransa’ya ‘Hayır’ dedi

Türk Telekomïun GSM 1800 lisansının altyapı ve pazarlama faaliyetleri için açılan ihale iptal edildi. İhaleyi Alcatel firmasının alması bekleniyordu. Ancak, Türk Telekom yetkilileri, Fransız firmalarına yaptırım konusunu değerlendirdiklerini açıklamıştı.

Türk Telekom yetkililerinden edinilen bilgilere göre, Alcatel, Nokia, Ericcson, Siemens ve Netaşïın teklif verdiği ihalenin başlangıcında maliyet 2.5 milyar dolar olarak öngörülmüştü. Bu bedelin 800 milyon doları altyapı teçhizatı, 1.7 milyar doları da pazarlama için kullanılacaktı. Ancak teklifler alındığında altyapı için belirlenen rakamın en yüksek 350 milyon dolar olduğu görüldü. iş-Timïin GSM 1800 lisansını devralırken imzaladığı sözleşmeye Danıştayïın son anda roaming hükmü eklemesiyle altyapı maliyetinin 70 milyon dolara düştüğü saptandı. Bu gelişmeler üzerine harekete geçen Türk Telekom Yönetim Kurulu, ihaleyi Ulaştırma Bakanı Enis öksüzïün de isteği üzerine yeniden değerlendirmeye aldı.

Karar çıktı

Yönetim Kuruluïnun bugünkü son değerlendirmesi sonucunda ihalenin iptaline karar verildi. Türk Telekom yönetimi, ihalenin iptal edilmesinde konjonktürel gelişmelerin de etkili olduğunu belirtti. Türk Telekom yetkilileri yeni bir ihale açılmayacağını, Ay-Cellïin alt yapısının Telekom kaynaklarıyla gerçekleştirileceğini açıkladılar.

Öte yandan, Fransız Parlamentosuïnun sözde Ermeni soykırımı kararını aldığı ilk günlerde Ulaştırma Bakanlığıïyla bir değerlendirme yapan ve Fransız firmalarına yaptırım uygulanmasına gerek olmadığına karar veren Türk Telekom yönetimi, bu kararı da gözden geçireceğini açıkladı.

Yorumlar kapatıldı.