İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan İran’da

Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan, resmi bir ziyaret için dün İran’ın başkenti Tahran’a geldi. Oskanyan’ın, İran’ın sözde ‘Ermeni soykırımı’nı tanıması için temaslarda bulunacağı ifade ediliyor.

Oskanyan’ın ziyaretinin, İran Parlamentosu üyesi Ermeni asıllı iki milletvekilinin sözde ‘soykırıma’ ilişkin bir tasarı hazırladıkları döneme rastlaması anlamlı bulunuyor.

Bu gelişmeler ışığında, İran’da da Ermeni tasarısının gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Dışişleri Bakanı İsmail Cem 12-13 Şubat tarihlerinde İran’a yapacağı ziyarette, Ermeni asıllı iki milletvekilinin hazırladığı tasarının İran Parlamentosu’nun gündemine gelmesi durumunda, pamuk ipliğine bağlı ilişkilerin ciddi şekilde kopma noktasına geleceğini Tahran yönetimine iletecek.

İran’da sözde Ermeni soykırımı ile ilgili ilk sinyaller Ramazan Bayramı öncesi verildi. Parlamentonun Ermeni asıllı iki milletvekili, bayram öncesi Tahran’da yayımlanan bir günlük gazeteye, Ermeniler’in Türkler tarafından katledildiğini belirterek, İran’ın da bu konuda ‘mazlum halktan’ yana tavır almasının doğru bir karar olacağına dair mesaj verdiler.

Ermeni kökenli parlamenterlerin bu yöndeki mesajına Tahran yönetimi karşı çıkmadı.

Yorumlar kapatıldı.