İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erivan: Türkiye hava sahasını kapattı

Ermenistan Havayolları Şirketi Müdürü Stanislav Mkrtumyan, Türkiye”nin, dün Erivan-Atina seferini yapan Ermeni uçağına sebep göstermeksizin hava sahasını kapattığını öne sürdü. Ancak Türk yetkililer, bu iddiayı “gülünç” olarak niteledi. Mkrtumyan, iki ülke arasında ilk kez böyle bir olayın meydana geldiğini belirterek, “Türk tarafından hiçbir açıklama yapılmadı” dedi.

Stanislav Mkrtumyan, “Türkiye dün izin vermediği bu uçuşa, bugün akşam saatleri için izin sözü verdi, uçak, Erivan”dan havalanmak için, havaalanında söz konusu izni bekliyor” diye konuştu. Ermenistan Dışişleri Bakanlığı da Ankara”dan konuyla ilgili herhangi bir bilginin kendilerine ulaşmadığını açıkladı.

“UÇUŞ İÇİN İZİN BAŞVURUSU YAPILMADI”

Ermenistan”ın “Türkiye”nin hava sahasını Ermeni uçağına kapattığını” ileri sürmesi, Ankara”da “gülünç bir iddia” olarak nitelendirildi. Ankara”nın “hava sahasını kapatma” yönünde herhangi bir kararı bulunmuyor ve daha önceki uygulamalar herhangi bir değişiklik olmadan sürdürülüyor.

Uluslararası havacılık kurallarına göre, herhangi bir hava yolu şirketinin uluslararası uçuşta kullanacağı hava sahası için ilgili ülkenin yetkili makamlarına en az üç gün önceden uçuş planıyla birlikte izin başvurusu yapması gerekiyor.

Ermeni havayolu şirketi, dün yapacağı Atina seferi için önceden başvuruda bulunmadı ve söz konusu kurallar çerçevesinde izin alamadı. Şirket yetkililerinin izin başvurusu olmadığı için Erivan-Atina seferinin yapılamamasına gerekçe olarak “Türkiye”nin Ermenistan”a hava sahasını kapattığını” iddia etmesi de, (yolculara, gecikmenin şirketin kendi hatasından kaynaklandığının söylenememesi) şeklinde değerlendiriliyor.

Yorumlar kapatıldı.