İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

TÜSİAD’soykırım’ kararının iptali için Fransa’nın peşinde

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Tuncay Özilhan, Türkiye’de yatırımı olan Fransız kuruluşların genel müdürleri, tepe yöneticileri ve ortaklarının sözde Ermeni soykırımı kararının iptali için gerekli olan 60 kişilik rakamı sağlamak için çaba sarfettikleri bildirdi.

Tuncay Özilhan, “Dünya Ticaretinde Yeni Trendler ve Gümrük” konulu panel sırasında, gazetecilerin sözde Ermeni soykırımı kararına ilişkin sorularını yanıtlarken, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili olarak Fransa’da yürütülen lobi faaliyetlerine bir kısa, bir de uzun vadede bakmak gerektiğini söyledi.

Özilhan, kısa vadeli çalışmaların başlatıldığını, TÜSİAD Başkan Yardımcısı Aldo Kaslowski başkanlığındaki bir ekibin yarın Fransa’ya gideceğini kaydetti.

Tuncay Özilhan, ayrıca Türkiye’de faaliyet gösteren Fransız kuruluşların tepe yöneticileri ile birlikte Fransız özel sektörünü temsil eden MEDEF ile diyaloga girdiklerini, MEDEF’in ayrıca bu konuda gerekli milletvekili ve senatörlerle direkt temas halinde olduğunu kaydetti.

TÜSİAD Başkanı Özilhan, Türkiye’de yatırımı olan Fransız kuruluşların genel müdürleri, tepe yöneticileri ve ortaklarının da sözde Ermeni soykırımı kararının iptali için gerekli olan 60 kişilik rakamı sağlamak için çaba sarfettikleri bildirdi.

Özilhan, “Ümitli misiniz?” şeklindeki soru üzerine, “Ümitliyiz. Ama, ondan sonra daha uzun dönemli çalışma yapmak lazım. Bu, birtakım başka ükelerde de gündeme gelebilir. Altyapısını hazırlayıp çalışmazsak, bu sorunlarla karşılaşacağız” dedi.

TÜRKİYE’NİN TANITIMINA AĞIRLIK VERECEĞİZ

TÜSİAD olarak, Tanıtım ve Çalışma Grubu diye bir alt çalışma grubu oluşturduklarını açıklayan Özilhan, bu grubun hem Türkiye’nin tanıtımına ağırlık vereceğini, hem de Türkiye’nin bu tip sıkıntılarına karşı hazırlık yapacağını belirtti.

Tuncay Özilhan, Eti Holding’in özelleştirilmesi ile ilgili olarak da, “Bu konuda ihtisas sahibi değilim. Özelleştirilmeli mi, özelleştirilmemeli mi, o konuda bir yorum yapamayacağım. Ama, genel politika olarak her türlü özelleştirmenin yanındayız” dedi.

Yorumlar kapatıldı.