İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Toprak Mahsülleri Ofisi’nin açtığı buğday ihracatı ihalesine giren iki Fransız şirketinin teklifleri iade edildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Jaques Chirac’ın Ermeni soykırımıyla ilgili yasayı onaylamasının ardından Fransız şirketleri, buğday ihalelerinden dışlandı. Takribi değeri 35-40 milyon dolar olan 315 bin tonluk buğday ihracatı ihalesine giren iki Fransız şirketinin teklifleri iade edildi.

Toprak Mahsülleri Ofisi, buğday ihracat ihalesinde Fransız şirketlerini dışladı. 315 bin ton buğday için yapılan ihaleye on uluslararası şirketten teklif geldi.

Fransız şirketleri Louis Dreyfus ile Caf Grains’ın şirketlerinin teklifleri iade edildi. Takribi 35-40 milyon dolarlık ihaleden böylece Fransız şirketleri elenmiş oldu. Oysa sözkonusu iki Fransız şirketi, Toprak Mahsülleri Ofisi ihalelerinin yıllardır en önemli katılımcıları arasında yer alıyordu.

NTV’ye bilgi veren ofis yetkilileri, Fransız şirketlerinin ihaleden dışlanmasına ilişkin kararın Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp’in oluru ile uygulamaya konulduğunu belirtti.

Yetkililer, Fransa’ya karşı hükümetin alacağı tedbirlerin aynı şekilde ihalelere yansıtılacağını söyledi. Toprak Mahsülleri Ofisi, önümüzdeki dönemine kadar bir ya da iki ihracat ihalesi daha yapmayı planlıyor.

Yorumlar kapatıldı.