İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mesut Yılmaz:’Zarar görecek olan Fransadır’

Başbakan Yardımcısı ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın sözde Ermeni soykırımına ilişkin yasayı onaylamasıyla ilgili olarak, “Fransa, devlet olarak büyük bir yanlışın içindedir” dedi.

Yılmaz, Sheraton Oteli’nde ikamet eden Gürcistan Cumhurbaşkanı Eduard Şevardnadze’yi ziyaretinden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, “Türkiye’nin bundan dolayı herhangi bir zarar görmesi söz konusu değildir. Asıl zarar görecek olan Fransa’nın kendisidir” dedi.

Mesut Yılmaz, Fransa’ya karşı alınacak önlemler konusunda bir soru üzerine de, durumu hükümet olarak değerlendirdiklerini, bir kısmı zaten uygulamaya konulan planın bundan sonra da aşama aşama uygulanacağını kaydetti.

Gazetecilerin, ABD ve İngiltere başta olmak üzere diğer ülkelerde de benzeri gelişmelerin olabileceğini hatırlatması üzerine Yılmaz, Fransa’da olduğu ölçüde bir durumun diğer ülkelerde çıkmasını beklemediğini söyledi.

Fransa’daki gelişmelerin tamamen iç politikadaki etkinliklerden kaynaklandığını anlatan Yılmaz, ABD ve İngiltere’den dünya devleti olmaya yakışır bir tutum içinde davranmalarının beklendiğini ifade etti.

Yılmaz, bazı Avrupalı siyasetçilerin, Türkiye’nin AB’ye girişinin sözde soykırımı tanımasına bağlı olduğunu dile getirdiklerinin hatırlatılması üzerine, uluslararası ilişkilerde kişilerin sözlerinin değil, devletler arasındaki taahhütlerin geçerli olduğunu vurguladı. Yılmaz, AB’ye üyelik için AB ülkelerinin taahhüdünün ve Türkiye’nin bu konudaki yaklaşımının belli olduğunu belirterek, “Yeni şartlar ileri sürmek, ne AB’nin saygınlığına uygundur, ne de Türkiye bunu kabul eder” dedi.

Yorumlar kapatıldı.