İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gökçek’ten Fransa’ya misilleme anıtı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye’nin Fransa Büyükelçiliği’nin bulunduğu bölgede bir alana, “Fransa’nın Cezayir katliamı” anıtı dikeceklerini bildirdi.

Gökçek, yaptığı açıklamada, Paris Belediye Meclisi’nin aldığı “Ermeni Soykırımı” anıtı dikme kararına misilleme olarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de “Fransa’nın Cezayir katliamını” belleklerde canlı tutacak bir anıt dikeceğini bildirdi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde yapacağı Meclis toplantısında, “Paris”, “De Gaulle” ve “Strasbourg” caddelerinin isimlerinin de değiştirilmesinin gündeme getirileceğini ifade eden Gökçek, haksız ithamlara cevapsız kalınmayacağını bildirdi.

Sözde Ermeni Soykırımı Yasasını kınadıklarını kaydeden Gökçek, insanlığa karşı işlenmiş en büyük suç olan soykırım ile Türkiye’nin damgalanmasının kabul etmeyeceklerini ifade etti.

Gökçek, sözde iddialara dayanarak Türkiye’yi bölmeye çalışanlara izin vermeyeceklerini kaydederek, Türkiye’nin Fransa elçiliğinin bulunduğu bölgedeki bir alana kısa sürede, “Fransa’nın Cezayir katliamı” anıtını dikeceklerini bildirdi.

Fransa Ulusal Meclisi’nin kabul ettiği soykırım iddialarının hiçbir dayanağının bulunmadığını belirten Melih Gökçek, “Türk Ulusunu soykırım yapmakla suçlayan batılılar cinayetlerle dolu tarihlerine göz atmalıdırlar. Fransa’nın Cezayir’de yaptığı katliamın belge fotoğraflarını Metro sergi salonunda sergileyeceğiz” dedi.

Yorumlar kapatıldı.