İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Araştırmaları Enstitüsü kuruldu

TÜM dünyada sözde Ermeni soykırımı tasarılarının ardarda siyasi gündemlere çekilmesi gerçeği ile karşı karşıya kalan Türkiye, sonunda bu konuda etkin mücadele verecek bir mekanizma kurulması için düğmeye bastı. Bu amaçla, Dışişleri Bakanlığı ve bazı büyük üniversitelerle işbirliği mekanizması oluşturan Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM), tüm dünyada bu konuyu derinlemesine araştırarak, Ermenilere karşı izlenecek politikanın belirlenmesi amacıyla ‘Ermeni Araştırmaları Enstitüsü’ kurdu.

Özellikle ABD ve ardından da Fransa’da Parlamento gündemlerine gelen sözde Ermeni soykırımı tasarılarına karşı Türkiye’nin gelecekte de etkin bir politikası olmadığını gören Ankara merkezli ASAM, Dışişleri ve üniversitelerdeki uzmanlarla temasa geçti. Ermeniler üzerine bu konuda şimdiye dek kurulmuş en kapsamlı enstitü özelliğini taşıyan merkez mevcut ve geçmişteki olayların seyrini de izleyerek, oluşturacağı raporları Ankara’da devletin zirvesine sunacak. Enstitü, bu paralelde gelecek dönemde ABD, Fransa ve İngiltere’de de çeşitli konferanslar düzenleyecek.

Öncelikle uluslararası alanda İngilizce yayınlara ağırlık verecek olan Araştırma Merkezi önümüzdeki aylarda, Ermeni Çalışmaları (Armenian Studies) adlı bir dergiyi de Londra’da piyasaya sürecek.

Yorumlar kapatıldı.