İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ecevit: İlişkileri gözden geçiriyoruz

Ecevit, Ankara’da Gürcistan Cumhurbaşkanı Eduard Şevardnadze ile görüştükten sonra açıkalamalarda bulundu.

Şevardnadze ile faydalı bir görüşme yaptıklarını bildiren Ecevit, şöyle konuştu:

“Özellikle aramızdaki ulaşım sorunlarını, gerek karayolu, gerek demiryolu, gerek havayolu ulaşımlarını kısa sürede sonuçlandırmak için gerekli bütün adımları atmaya hazır olduğumuzu söyledim. Zaten bu konuda kısmen görevlerimizi yerine getirmiş bulunuyoruz. Bölgemizin sorunları üzerinde de kısaca durduk. Çok yararlı bir görüşme oldu.”

Başbakan Ecevit, daha sonra soruları yanıtladı.

“UMUTLARIMIZI YİTİRMİŞTİK”

Ecevit, Fransa Cumhurbaşkanı Chirac’ın sözde Ermeni soykırımı yasasını onaylamasını nasıl karşıladıkları sorusuna şu yanıtı verdi:

“Farklı bir davranış beklemiyorduk. Daha doğrusu Sayın Chirac’ın bu konuda daha anlayışlı davranmasını umuyorduk. Ama bu umutlarımızı zaten yitirmiştik. Onun için fazla şaşırmadım. Tabi bütün milletçe bir Fransa’yla ilişkilerimizde önemli bir hayal kırıklığıyla karşı karşıyayız.”

Başbakan Ecevit, Fransa’ya karşı nasıl bir önlem alınacağına ilişkin soruya ise ” yapılması gerekenleri yapıyoruz. Ekonomik ilişkilerimizi, siyasal ilişkilerimizi gözden geçiriyoruz. Ve daha önce de belirttiğim gibi bunu yaparken kendi ekonomik durumumuza herhangi bir zarar düşmemesini, gelmemesini de gözeteceğiz” diye karşılık verdi.

Yorumlar kapatıldı.