İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni meselesi UFO gibi

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson, sözde Ermeni soykırımı iddialarını uçan daire söylentilerine benzetti. Pearson, ‘Kimi uçan daire gördüm der, kimi de görmediğini söyler. Ama aslında uçan daire yoktur. Ermeni meselesi de buna benziyor’ dedi.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Robert Pearson, Ermeni soykırımı iddialarını ABD’de halk arasında dolaşan UFO söylentilerine benzetti ve Fransız Meclisi’nde kabul edilen yasa tasarısı ve benzerlerinin hiçbir yarar sağlamayacağını söyledi.

ABD’nin İstanbul’da yapılacak olan yeni başkonsolosluk binasının temel atma töreninde konuşan Pearson bir gazetecinin, ‘Ermeni soykırım iddiaları yeniden ABD yönetiminin gündemine girecek mi?’ sorusuna, ‘Bunu uçan daire hikayesine benzetiyorum’’ diye cevap verdi.

Yarar sağlamaz

Pearson şöyle devam etti: ‘Bazen birisi ‘Bir uçan daire gördüm’ bir başkası ise ‘Uçan daire yoktur’ der. Büyük bir uçan daire tartışmamız var. Ama, uçan daire diye birşey yok. Bu sorunun geleceği ne olur bilmiyorum. Ancak, hepimiz nerede olduğumuzu biliyoruz. Biz bu tür yasa tasarılarının yararlı olduğunu düşünmüyoruz. Biz inanıyoruz ki, Türkiye’nin Ermenistan ile ilişkilerini geliştirme isteği, sağlamdır ve samimidir. Ve biliyoruz ki Türkiye tarihçilerin bu konuyu nasıl ele alabileceği hususunu da araştırmaktadır. Bu çabaları kuvvetle destekliyoruz ve bu konudaki tutumumuzu değiştirmeyeceğiz.’

Pearson, bir başka gazetecinin, ‘Türkiye, Ermeni katliamı ile suçlanıyor ve Avrupa Birliği’ne girmek istiyor. Amerikan hükümeti bu yeni durumu nasıl görüyor?’ sorusuna yanıt verirken, Washington’un Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini ve hiçbir şeyin bu tavrı değiştiremeyeceğini belirterek, ‘İnanıyoruz ki Türkiye Avrupa için yararlı, Avrupa ile ilişkiler Türkiye için yararlı ve bu ilişki aynı zamanda ABD için de yararlı. Buna inanmamızın bir nedeni Türk insanlarının yeteneklerine gücüne, zekasına ve hedeflerini gerçekleştireceğine güvenmemiz’ dedi.

Pearson temeli atılan ABD konsolosluk binasının da bu güvenin bir göstergesi olduğunu belirterek, ‘‘Açıkçası bugün bu binayı açmamız da bunun fiziksel bir kanıtı. Dinamik bir kentte, dünyanın en güzel şehirlerinden birindeyiz. Avrupa ve diğer bölgelerin geleceğine yönelik bir kent’ dedi.

Yorumlar kapatıldı.