İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Çocuktan öğren barışı

Fransızların sözde katliam tasarısını meclisten geçirerek, Türkiye ile Ermenistan ilişkilerini gerdiği hassas dönemde, minik atletler Erivan’la İstanbul arasında dostluk köprüsü kurdular.

Hafta sonunda Fenerbahçe Salonu’nda yapılan 6. Yılmaz Sazak Atletizm Yarışmaları’nda konuğumuz olan Ermeni atletler dostluğa, barışa koşarken, ilk kez uluslararası niteliğe dönüştürülen geleneksel yarışmanın ilk yabancı atletleri de oldular.
İstanbul’daki kafilenin başkanlığını yürüten Ermenistan Atletizm Federasyonu Asbaşakanı Michail Markaryan Radikal’e yaptığı açıklamada, Erivan’dan İstanbul’a 3 gün süren 2 bin kilometrelik yolu katederek geldiklerini belirterek, “Türkiye’de bulunmaktan son derece mutlu olduk. Çocuklar, burada gördükleri sıcak ilgiyi unutamayacaklar. Bizi çok iyi karşıladılar. Siyasetin sporda yeri olamaz. Spor bir kardeşlik, bir dostluktur. İnşallah bundan sonra da bu böyle devam eder. Böyle bir turnuva düzenleyip, bizleri de aralarına çağıran Madam Sühendan Sazak ve ailesine sonsuz teşekkür ederiz. Biz de böyle bir organizasyon yaptığımızda ilk davet edeceğimiz Türk atletleri olacaktır” dedi. 60 metrede ikinci olan Artush Simonyan “İstanbul’a gideceğimizi öğrenince havalara uçtuk. Geldik çok mutluyuz, yine geleceğiz” derken, düşmanlık tohumları yeşertme çabasında olanlara da çocuksu yüreğiyle kardeşlik ve barış dersi verdi.

Yorumlar kapatıldı.