İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni basını bile anladı

Aravot, ”Fransa Parlamentosu, soykırımı tanıyan yasayı geçirirken Fransa’nın çıkarlarını ön planda tutuyordu. Parlamentonun kararı da AB üyeliğini isteyen Türkiye’nin çabalarını nötralize etmeyi amaçlayan bir
hareket” dedi.

Ermenistan’ın önde gelen gazetelerinden Aravot, soykırım konusunun, Türkiye’nin AB’ye girmesini istemeyenlerce kullanıldığını, bu çevrelerin aslında Türkiye’nin AB’ye üyelik çabalarını boşa çıkarmayı hedeflediklerini yazdı.

Armenpres Ajansı’nın haberine göre gazete, ”Fransa Parlamentosu, soykırımı tanıyan yasayı geçirirken Fransa’nın çıkarlarını ön planda tutuyordu. Fransa’da, Türkiye’nin AB’ye girmesine karşı çok güçlü bir muhalefet var. Parlamentonun kararı da AB üyeliği elde etmeyi hedefleyen Türkiye’nin çabalarını nötralize etmeyi amaçlayan bir hareket” yorumunu yaptı. Gazete, yazısının devamında ”Fransa örneğini, Türkiye’yi AB üyesi olarak görmek istemeyen diğer AB ülkeleri izleyebilir” yorumunu yaptı.

İtalya’nın Erivan Büyükelçisi Paolo Andreas Trabalza ise Ermenilerin Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarında şiddete maruz kaldığını iddia etti. AA’nın bildirdiğine göre, büyükelçi, önceki gün düzenlediği basın toplantısında, ”Fransa örneğini İtalya izleyebilir mi” sorusunu yanıtlarken şöyle dedi:

”Bu konuda hükümetimin görüşlerini bilmiyorum. Ancak benim şahsi görüşüme göre, Ermeni ulusunun Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarında şiddete maruz kaldığı, tarihi bir gerçektir. O yılların koşullarında, uluslararası toplumun durumun farkında olmasına imkân yoktu. Ancak günümüzde durum farklı. Bu sorun bu nedenle günümüzde daha büyük bir ciddiyetle ele alınmalı.”

Yorumlar kapatıldı.