İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İsmail Cem : ‘Ermeni tasarısını Terim engelledi’

Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Floransa Belediyesi’nin sözde Ermeni soykırımıyla ilgili olarak almaya hazırlandığı kararın, Fiorentina futbol takımının Teknik Direktörü Fatih Terim tarafından engellendiğini söyledi.

Cem, Macaristan Dışişleri Bakanı Janos Martonyi ile görüştükten sonra, Fransa Meclisi’nin sözde Ermeni soykırımına ilişkin yasa tasarısını kabul etmesine gösterilen tepkileri nasıl değerlendirdiği yolundaki soruları yanıtlamadı.

Dışişleri Bakanı Cem, bir gazetecinin Fatih Terim’in Fiorentina’dan ayrılma kararını ve Milan ile anlaştığı yolundaki haberleri nasıl değerlendiği yolundaki soruya şu karşılığı verdi:

“Fatih Terim, bir futbol takımını devraldı. Bu futbol takımını kapasitesinin çok üstüne çıkardı. Benim görebildiğim o. Fiorentina, Galatasaray ayarında bir takım olsaydı, bugün İtalya liginde birinciliğe oynardı. Haklı olarak, ki Fatih’in o tarafını çok takdir ediyorum, daha iyisini istiyor. Haklı olarak Fiorentina’yı da aynı seviyeye çıkarmak istiyor.”

Fatih Terim’in kariyerinin Fiorentina’nın bugünkü durumuyla bağdaşmadığını belirten Cem, “Daha imkanlı bir takımın antrenörlüğüne geçmesinin doğru bir karar olduğuna inanıyorum” dedi. Cem, bir gazetecinin Terim’in bir İngiliz veya Fransız takımını çalıştırma kararını nasıl değerlendireceği yolundaki bir soru üzerine şunları söyledi:

“O Fatih Terim’in bileceği bir iştir. Herhalde gideceği ülkeyle Türkiye’nin ilişkilerini geliştirecektir. Fatih, aynı zamanda bizim temsilcimiz. Mesela Floransa Belediyesi saçma sapan bir karar alacaktı. Fatih buna müdahale etti ve engelledi.”

Yorumlar kapatıldı.