İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gazilerden Fransa’ya siyah çelenk

Türkiye Gaziler Vakfı Genel Başkanı Mehmet Özden ve beraberindeki vakıf üyeleri, Fransa Parlamentosu’nda kabul edilen sözde Ermeni tasarısını, Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği’ne siyah çelenk bırakarak, protesto etti.

TRT’nin Kavaklıdere’deki binası önünde toplanan gaziler, ellerinde Türk bayrakları ile Paris Caddesi’ndeki Fransa Büyükelçiliği binası önüne yürüdü.

Türkiye Gaziler Vakfı Genel Başkanı Mehmet Özden, burada yaptığı açıklamada, Fransa ve diğer batı ülkelerinin Türkiye aleyhine tutumlarını kınamak amacıyla temsili bir heyetle siyah çelenk bırakacaklarını belirtti.

Batı ülkelerinin Türk ordusu karşısında yapacakları bir şey kalmadığı için masa başında Türkiye’yi karalamak istediklerini ifade eden Özden, “Batı meclislerinin tamamını Fransa Meclisi nezdinde protesto ediyoruz” dedi.

Vakıf Genel Müdürü Ergin Aktekin de hazırlanan bildiriyi okudu. Bildiride, Fransa Parlamentosu’nun Türkiye’yi suçlayan bir karar almasının Türk milletini derinden yaraladığı, Türk milletinin tarihinde katliam olmadığı kaydedildi. Bildiride, şöyle denildi:

“Fransa, 85 sene önceye ait hayali senaryolar tertipleyeceğine, önce ellerinden Cezayir’de öldürdüğü 1,5 milyon insanın taze kanını yıkamalıdır. Vakıf olarak bizim önerimiz, De Gaulle caddesinin Habip Burgiba, Paris caddesinin Cezayir caddesi olarak değiştirilmesi, ticaret yasağından çok daha önce bir kültür yasağı konularak gümrüklerimizden Fransız kültürüne ait hiçbir metanın Türkiye’ye sokulmamasıdır. Tarih boyunca bin türlü felaket çemberinden alnının akı ile çıkan Türk milleti, bu oyunun da rejisörlerini mahcup edecektir.”

Bildirinin okunması sonrasında siyah çelenk, vakıf yöneticileri tarafından büyükelçilik binasının önüne konuldu.

Yorumlar kapatıldı.