İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MGK: İlişkiler zarar görür

MGK’nın Ocak ayı olağan toplantısı Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in başkanlığında, Çankaya Köşkü’nde yapıldı. Yaklaşık 3.5 saat süren toplantının ardından bir bildiri yayımlandı.

MGK toplantısında, ülke bütünlüğüne, anayasal rejime, ulusal birliğe, halkın huzur ve güvenliğine yönelik yasadışı faaliyetlerle mücadelede elde edilen sonuçların değerlendirildiği, dünya genelinde ve bölgede meydana gelen ve ülke güvenliğini yakından ilgilendiren dış politik gelişmelerle, bu gelişmelerin Türkiye’ye etkilerinin gözden geçirildiği bildirildi.

Toplantıda, Fransa Millet Meclisi tarafından sözde Ermeni soykırımı konusunda kabul edilen yasanın esefle karşılandığı ve bu yasanın Türkiye-Fransa ilişkilerine ciddi zararlar vereceği, ayrıca bölgedeki istikrar ve güvenliği de olumsuz yönde etkileyeceğinin değerlendirildiği belirtildi.

MGK Genel Sekreterliği’nden toplantı sonrası yayımlanan bildiride, MGK’nın bugün Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in başkanlığında Başbakan Bülent Ecevit, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Devlet Bahçeli, Mesut Yılmaz, Hüsamettin Özkan, kurul üyesi bakanlar, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı ve MGK Genel Sekreteri’nin iştirakiyle Çankaya Köşkü’nde aylık olağan toplantısını yaptığı kaydedildi.

BÖLGE İSTİKRARI

Bildiride şöyle denildi:

“Kurulun bu toplantısında, geçen bir aylık döneme ait güvenlik ve istihbarat raporları ışığında, ülke bütünlüğüne, anayasal rejime, ulusal birliğe, halkın huzur ve güvenliğine yönelik yasadışı faaliyetlerle mücadelede elde edilen sonuçlar değerlendirilmiştir.

Toplantıda, dünya genelinde ve bölgemizde meydana gelen ve ülke güvenliğini yakından ilgilendiren dış politik gelişmelerle, bu gelişmelerin Türkiye’ye etkileri gözden geçirilmiştir. Bu bağlamda, son olarak Fransa Millet Meclisi tarafından sözde Ermeni soykırımı konusunda kabul edilen yasa esefle karşılanmış, bu yasanın Türkiye-Fransa ilişkilerine ciddi zararlar vereceği, ayrıca bölgedeki istikrar ve güvenliği de olumsuz yönde etkileyeceği değerlendirilmiştir.”

Yorumlar kapatıldı.