İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ecevit : Fransız Halkını incitmeyelim

“FRANSIZ HALKI DOSTTUR”

Sözde Ermeni soykırım yasa tasarısının Fransa Ulusal Meclis’inde kabulünden sonra bu ülkeye karşı uygulanacak eylem planı ile ilgili bir karar alınıp alınmadığına ilişkin bir soruya Ecevit, şu karşılığı verdi:

“Geçen gün de söylediğim gibi Dışişleri Bakanlığı bu konuda ayrıntılı açıklama yaptı, (hangi konularda kendimizi incitmeden, kendimize zarar vermeden Fransa’ya uyarıda bulunabiliriz.) Güzel bir çalışma yaptı ve bütün devlet kuruluşları da, ilgili kuruluşlar da ona göre davranacaklar. Yalnız şunu belirtmek isterim; alacağımız caydırıcı ya da uyarıcı önlemlerden hiçbiri Fransız halkını muhatap almamalıdır. Fransa halkı dost bir halktır. Bize en çok turist gönderen ülkelerden biri de Fransa’dır. Fransız halkını gücendirmeyelim. Bu, bazı sorumsuz politikacıların tavrına karşı alınacak tedbirlerdir. Çok küçük siyaset oyunları oynanıyor. Fakat halkı bunların dışında tutmak gerekiyor.”

Başbakan Ecevit, ayrıca, Türkiye’de de hem bazı politikacıların hem de bazı çevrelerin Fransa’ya karşı sorumsuz tepkiler gösterdiğine dikkat çekerek, bunu doğru bulmadıklarını ifade etti.

Yorumlar kapatıldı.