İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransız elçiliğine siyah çelenk

Sözde Ermeni soykırımı tasarısının kabulünü protesto etmek üzere Paris Caddesi’ne gelen bir grup üniversite öğrencisi, Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği önüne toplu halde yaklaştırılmamaları nedeniyle cadde üzerinde bir basın açıklaması yaptı.

Ankara Üniversiteleri Atatürkçü Düşünce Toplulukları adına yapılan açıklamada, Avrupa Devletleri ve ABD’nin Türkiye’yi “insan hakları konusunda suçlu ilan etmeye çalıştığı” ifade edilerek, Avrupa Birliği’ne (AB) girme sürecinin ertelenmek istendiği kaydedildi.

“Batılı ülkelerin Türkiye’yi Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar’da jandarma rolüne soyundurmayı amaçladığı” savunulan açıklamada, “Türkiye’ye yönelik saldırıların arkasında yatan gerçek, bölgesel boğazlaşmalar ve iç çatışmalar yaratmaktır” denildi.

Açıklamanın ardından “Ya istiklal ya ölüm, tam bağımsız Türkiye” ve “Fransa, Maraş’ı, Antep’i unutma” sloganları atan grup, daha sonra bir Fransız bayrağını yaktı.

Büyükelçilik önüne siyah çelenk bırakan grup, “Gençlik Marşı”nı söyleyerek uzaklaştı.

İZMİR’DE PROTESTO

İzmir’deki Türk Birliği Dernekleri, Fransız Konsolosluğu’nun önüne siyah çelenk bırakarak, Fransa Ulusal Meclisi’nin “Sözde Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı”nı kabul etmesini protesto etti.

Aralarında MHP İzmir İl Başkanı Hasan Ali Türkaslan ve Konak İlçe Başkanı Kaan Eruz’un da bulunduğu Türk Birliği Derneklerinin Başkanları, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü önünde toplantılar. Ellerinde Türk bayrakları bulunan grup, “Fransa şaşırma, sabrımızı taşırma”, “PKK, Asala, İşte Fransa” sloganları atarak Fransız Konsolosluğu’nun önüne kadar yürüdüler.

Türk Birliği Dernekleri adına açıklama yapan Konyalılar Vakfı Başkanı Mehmet Aydoğan, Fransız Parlamentosu’nda kabul edilen tasarıyı, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın imzalamamasını istediklerini belirterek, “Fransa’da 52 çirkin politikacı, Fransa Ermenilerinin oylarını almak için tarih yazıyor. Türk milletini katil, Ermenileri masum ilan ediyor” dedi.

Aydoğan, Fransız mallarının boykot edilmesi ve satın alınmaması için çağrıda da bulundu.

Grup, daha sonra beraberlerinde getirdikleri siyah çelengi Fransız konsolosluğu önüne bıraktı.

Yorumlar kapatıldı.