İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yahnici Ermeni Patriğinin Sözlerini Doğru Buldu

NTVMSNBC’nin 19 Ocak tarihli haberine gore, Milliyetci Hareket Partisi Genel Baskan Yardimcisi Sevket Bulent Yahnici, Fransa Ulusal Meclisi’nde sozde Ermeni soykirimina iliskin yasa tasarisinin kabul edilmesini degerlendirirken,” Turkiye bu karar karsisinda endiselidir, uzuntuludur” dedi.

Yahnici, Parlamento’da duzenledigi basin toplantisinda, gazetecilerin konuya iliskin sorusunu cevaplandirirken, Turkiye’nin ne yapip yapip bu meseleyi Ermenistan ile cozmek zorunda oldugunu soyledi. Yahnici, “Arsivleri bizzat biz acip ne varsa ortaya dokebilmeliyiz. Gerekirse bu islerin arastirilacagi, bu islerin ortaya cikartilacagi kurumlar, enstituler, vakiflar kurulmalidir. Ermeni Patrigi’nin sozleri aslinda dogrudur. Turkiye ne yapip yapip bu meseleyi Ermenistan ile cozmek zorundadir” dedi.

Girit ziyaretinden donen Patrik Mesrob II, Yesilkoy Ataturk havaalaninin seref salonunda gazetecilerin konuya iliskin sorularini yanitlarken soyle demisti: “”Diyalog sureci baslamadikca, bu mesele Turkiye icin bir basagrisi olmaya devam edecektir. Turkiye ile Ermenistan diyaloga girip bu meseleyi dogrudan gorusmeli. Yoksa ucuncu taraflar iste boyle kendi menfaatleri icin bu meseleyi suiistimal edeceklerdir. Bir din adamı olarak boyle bir diyaloga manevi acidan elimden gelen katkiyi yapacagimi soyledim zaten. Diyalog surecini mukaddes bir inatla baslatmak lazim. Mukaddes sabirla da devam ettirmek lazim. Insanlar konusarak anlasir. Turkiye Ermenileri de bu konuya taraf gosterilmemeli, cunku degildirler. Biz her iki tarafın ortasindayiz.”

Yorumlar kapatıldı.