İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ülkücülerden Fransa’ya yumurtalı protesto

Taksim Meydanı’nda toplanan İstanbul Ülkü Ocakları üyesi bir grup, İstiklal Caddesi’ndeki Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu önüne kadar yürüdü. Burada, binaya yumurta atarak, “bozkurt işareti” yapan grup, “Fransa şaşırma, sabrımızı taşırma”, “Türk’e kefen biçenin sonu korkunç olur” şeklinde slogan atarak, tekbir getirdi.

Çevrede önlem alan emniyet güçleri, slogan atmaya devam etmeleri halinde gruba müdahale edecekleri uyarısında bulundular. Bunun üzerine gruptakiler slogan atmaya son verirken, İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Levent Temiz de yaptığı açıklamada, Türkler’in hiçbir zaman soykırım yapmadığını savunarak, “Fransızların bütün ürünlerini kullanmayacağız, kullandırtmayacağız. Artık Paris’e tatile gidilmeyecek” dedi.

Türk Milleti’ne düşmanlığın Fransızlar’a birşey kazandırmayacağını da ifade eden Temiz, “Sizlerin Cezayir meselesinde dediğiniz gibi (Bırakın tarihi tarihçiler tartışsın)” şeklinde konuştu. Açıklamanın ardından grup dağıldı.

BİR PROTESTOCU GÖZLEM ALTINDA

Bu gösteriden yaklaşık 1 saat önce de, Mustafa Baştuğ adlı bir kişi, emniyet şeridi ile çevrili alana girerek, Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu önüne siyah çelenk bırakmak istedi.

“Cezayir’de yaptıklarınızı ne çabuk unuttunuz” şeklinde bağıran Baştuğ, önlem alan emniyet birimlerince yakalandı. Elindeki çelenge el konulan ve gözlem altına alınan Mustafa Baştuğ’un, bir sürücü kursunda direksiyon eğitmeni olduğu ve eylemi tek başına gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi.

BERLİN’DE DE ÜLKÜCÜ PROTESTO

Fransız Meclisi’nin sözde Ermeni soykırımı tasarısını kabul etmesi, Almanya’nın başkenti Berlin’de protesto edildi. Berlin Nizam-ı Alem Ülkü Ocağı Başkanı Adem Karaca, bugün Fransız Büyükelçiliği’nin önüne siyah çelenk koyarak, büyükelçilik yetkililerine bir mektup verdi.

Karaca, büyükelçilik önünde yaptığı konuşmada, Nizam-ı Alem Ülkü Ocağı olarak Fransızların tarihi tersine çevirme gayretlerini şiddetle kınadıklarını belirterek, “Tarihi dostumuz Fransa’dan, parlamentosunun yaptığı bu tarihi hatasını düzeltmesini bekliyoruz” dedi.

Karaca, büyükelçiliğe verdiği mektubunda, 1956-1962 yılları arasında 1 milyon 500 bin Cezayirliyi katleden Fransa’nın 18 Ocak 2001 tarihinde sözde Ermeni soykırım tasarısını meclisten geçirdiğine dikkati çekerek, “1915 tarihinde Taşnak melezleri, İngiliz, Fransız ve Rus kışkırtmaları sonucu Türk ordusunu arkadan vurmuş, Türk köylerini basıp çoluk çocuk katletmişlerdi” dedi.

Bu olaylardan sonra Osmanlı Devleti’nin, lojistik emniyet gereği burada yaşayan Ermeni vatandaşlarını kendi toprakları olan Adana ve Suriye bölgelerine yerleştirdiğini belirten Karaca, mektubunda, “Aynı Taşnak melezleri, 1983 yılında Orly Havaalanını basıp 2 tanesi Fransız polisi olmak üzere 6 insanı katletmiş, Fransız topraklarını kana bulamışlardı” diye yazdı.

Karaca, suçluların yakalanıp Fransa’daki en ağır cezalara çarptırıldıklarını hatırlatarak, buna rağmen Ermeni anıtı diken Fransa’nın sözde soykırım tasarısını meclisten geçirdiğine işaret etti.

Yorumlar kapatıldı.