İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘AB’li jenositçileri’ yargılama teklifi

Yülek, FP İstanbul İl Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, hükümetin ekonomi, iç barışı koruma ve dış politika alanlarında başarısız olduğunu ileri sürdü. Türkiye’nin tarihinde görülmeyen ekonomik sıkıntı ve başarısızlığın 57. hükümet döneminde görüldüğünü ifade eden Yülek, ekonominin yüzde 6.4 küçüldüğünü, gelir dağılımının bozulduğunu, bütçeden faize 21 katrilyon lira ödendiğini, dış ticaret açığının 25 milyar doları bulduğunu ve hükümetin IMF’ye teslim olduğunu savundu.

Yülek, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç bu kadar yolsuzluk görülmediğini öne sürerek, “Beyaz Enerji Operasyonu ile ortaya atılan yolsuzluk iddiaları, aysbergin görünen yüzüdür” dedi.

Yülek, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç bu kadar yolsuzluk görülmediğini öne sürerek, “Beyaz Enerji Operasyonu ile ortaya atılan yolsuzluk iddiaları, aysbergin görünen yüzüdür” dedi.

Asıl yolsuzluğun Mavi Akım Projesi’nde olduğunu öne süren Yülek, bu projeyle bazı kişilere çıkar sağlandığını söyledi.

Yülek, projeyle Türkiye’nin doğalgazda Rusya’ya bağımlı hale getirileceğini de dile getirerek, konunun Meclis tarafından araştırılması gerektiğini kaydetti.

KANUN TEKLİFİ

Ertan Yülek, hükümetin dış politikasını da eleştirerek, “hükümetin dış performansı sıfır değil sıfırın altındadır” dedi. Bunun kanıtının da Fransız Parlamentosu tarafından kabul edilen sözde Ermeni soykırımı kanunu olduğunu vurgulayan Yülek, hükümetin bu konuda çok pasif kaldığını savundu.

ABD Kongresi’nde sözde Ermeni soykırımı tasarısı görüşülürken, Türkiye’de bir Ermeni araştırma merkezi kurulmasını istediklerini de ifade eden Yülek, bunda amacın tarihi gerçeklerin Fransa’da olduğu gibi parmak kaldırılarak tersyüz edilmemesini sağlamak olduğunu ancak ne hükümetin, ne de üniversitelerin bunu dikkate almadığını söyledi. Türkiye’nin Fransa’dan yılda 2.5 milyar dolarlık ithalat yaptığını belirten Yülek, Fransa ile ekonomik ilişkilerin sürdürülmesinin “ihanet değilse, basiretsizlik” olduğunu söyledi.

Tarihi, ancak tarihçilerin değerlendirebileceğini de ifade eden Yülek, Türkiye’nin Osmanlı Devleti’nden bugüne, tarihinde hiçbir kara leke ve insanlık suçu olmadığını, mazlumlara daima kucak açtığı kaydetti.

HÜKÜMETTEN BEKLENTİ

Yülek, “Fransa, İtalya gibi insanlık suçu işlemiş, sömürgecilik yapmış, jenosit uygulamış devlet ve şahısları yargılayıp, haklı olarak mahkum edecek bir kanun teklifi vereceğiz” dedi. Bu konuda hükümetin öncülük etmesini de isteyen Yülek, hükümetin bunu yapmaması durumunda, parti olarak kendilerinin önümüzdeki günlerde kanun teklifini hazırlayacaklarını belirtti.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yülek, bir soru üzerine, kanun teklifinde, insanlık suçu işlemiş devlet ve hükümetlere karşı dünyada ne yapılıyorsa Türkiye’nin de onu yapmasını amaçladıklarını söyledi.

Yülek, Fransa’nın bu kanunu çıkarmasının o kadar önemli olmadığını ancak kararın arkasından ileride getirebileceği problemlerden endişe duyduklarını kaydetti.

Yülek, bir soru üzerine de Beyaz Enerji Operasyonu ile ilgili gerçeklerin ortaya çıkarılabilmesi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer’in istifa etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar kapatıldı.