İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Istanbul’da 4.2 siddetinde deprem….

Bogazici Ünivetsitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Arastirma Enstitüsü, saat 05.33’te meydana gelen 4.2 siddetindeki depremin merkez üssünü Marmara Denizi’nin Kartal aciklari olarak belirledi. Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Isikara, depremin öncül ya da artci olup olmadiginin henüz belirlenmedigini aciklarken; Deprem Konseyi 2. Başkani Prof. Dr. Aykut Barka ise 17 Agustos depreminin alaninda meydana geldigi icin bu depremin de artci sayildigini söyledi.

KISA SÜRELI PANIK

Depremde ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmazken, Istanbul’un özellikle Anadolu yakasinda oturan vatandaslar kisa süren bir panik yasadi. Yaklasik 5 saniye süren depremin ardindan sokaklara cikan halk, depremin siddetinin aciklanmasından sonra sabahin ilk isiklariyla birlikte evlerine geri döndü.

HASAR DA YOK

Itfaiye yetkilileri de, kendilerine herhangi bir hasar ihbarinda bulunulmadigini bildirdiler. Istanbul Emniyet Müdürlügü Haber Merkezi‘nden, depremin hemen ardindan telsizle yapilan anonsta, ekiplerin sokak aralarinda dolasarak hasar olup olmadigini kontrol etmeleri istendi. Polis ekiplerince yapilan kontrollerde, deprem nedeniyle yaralanan olmadigi ve binalarda da hasar meydana gelmedigi bildirildi. Istanbul’daki deprem, Kocaeli’nde de hafif sekilde hissedildi.

Yorumlar kapatıldı.