İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Djivan Gasparyan 16 Ocak’da BRT’de

Ermenistan’li unlu DUDUK ustası Djivan Gasparyan, 16 Ocak 2001 Salı gecesi saat 22:50’de BRT‘de yayinlanacak DAMLALAR programina konuk oluyor…

Gülay’in sundugu ve her Sali, bir Türk Halk Müzigi sanatcisini ekrana tasiyan programi BRT soyle tanimliyor.

Türk Halk Müziğinin seckin örneklerini izleyebileceginiz bir müzik programi. ‘Damlalar’, Türk Halk Müziginin en sevilen parçalarini, en usta sanatçilarin sesiyle izleyiciye ulastiriyor. Müzik deryasindan secilmis isiltili damlalarin yer aldigi programi Gülay sunuyor.

Djivan Gasparian

Ermenilerin milli aleti Duduk’un buyuk ustadi, Djivan Gasparian Erivan’in hemen disindaki Solag koyunde dogdu. Duduk bilgsini eski ustadlari dinlemesine borclu olan Gasparian, duduk calmayi ogrenmeye 6 yasinda basladi. 1948’de Tatul Altunian Ulusal Muzik ve Dans Toplulugu’na katildi, ayrica ilk profesyonel solo preformansini da Erivan Filarmoni Orkestrasi ile gerceklestirdi. Gasparian’in duduk repertuari temel olarak Ermeni halk ezgilerine dayanir, ancak sair Vahan Derian’in şiirlerinden bazilarini da kendisi bestelemistir.

Gasparian ayrica UNESCO tarifindan duzenlenen cesitli yarismalardan 4 altin madalya almistir. Avrupa, Asya, Orta Dogu ve Amerika’yi neredeyse tamamen dolasip konserler vermistir.

Gasparian’in dunyada cok bilinen bir sanatci olmasini ise Peter abriel ve firmasi REAL WORLD ile gerceklestirdigi calismalara borcludur. Ozellikle gitarist Micheal Brook ile birlikte gerceklestirdigi Black Rock (Siyah Kaya)buyuk basari kazanmistir.

Gasparian son gunlerde Erkan Ogur ile birlikte bir album kaydetti. Bu konuda kaydin surdugu gunlerde AGOS’da ve de ROLL dergisinde ( Agustos sayisi) roportajlari yer aldi.

Gasparian’in Salute adli albumu IDEEFIXE.com’dan satin alinabiliyor.

Yorumlar kapatıldı.