İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Pamukbank Fotoğraf Ödülü Ani Çelik Arevyan’ın

Türk fotoğrafını yücelten ve yaşadığı çağı yansıtan fotoğrafları uluslararası alanda ödüllendirmek amacıyla ilki düzenlenen “Pamukbank Fotoğraf Ödülü 2000” yarışması sonuçlandı. Değerlendirme sonucunda Fotoğraf Sanatçısı Ani Çelik Arevyan’ın 11 fotoğraftan oluşan portfolyosu “Pamukbank Fotoğraf Ödülü 2000”e değer görüldü.

Jüri üyelerini; Mark Hawort-Booth (Victoria&Albert Museum Fotoğraf ve Sanat Küratörü), Zelda Cheatle (Galeri Sahibi ve Küratör), Nuri Çolakoğlu (New Medya Company Yön.Kr.Bşk.), Ara Güler (Foto Muhabiri), Oya Yürekli (Pamukbank Genel Müdürlük Reklam ve Halkla İlişkiler Danışmanı) ve R.Paul McMillen’ın (Reklamcı, Fotoğraf Sanatçısı) oluşturduğu yarışmada, tüm Türkiye’den 290 katılımcı portfolyoları ile yarıştı.

Değerlendirme sonucunda Fotoğraf Sanatçısı Ani Çelik Arevyan’ın 11 fotoğraftan oluşan portfolyosu “Pamukbank Fotoğraf Ödülü 2000”e değer görülerek 6 milyar TL’lik ödülün sahibi oldu. Yarattığı imajlarda yaşam ve zamanı, olağan ve doğal olanı görsel değişiklikler ile anlatmayı terciheden Ani Çelik Arevyan, böylelikle dünya ile olan ilişkilerini araştırarak yaşadığı denge ve heyecanları sade ve kendiliğinden bir şekilde fotoğrafa aktarıyor.

Katılımcıların kendilerini dilediklerince yansıtabilmelerine olanak vermek amacı ile konu sınırlaması getirilmeyen yarışmada üç katılımcının portfolyoları Teşvik Ödülü’ne değer bulunarak, sanatçılar 600’er milyon TL’lık ödülün sahibi oldular. Teşvik Ödülleri’nden birinin sahibi Kerim Bora (İstanbul), Küba ve bu ülke insanlarının özgün yaşamsal yapısını işlediği “don Quixote’un Çocukları” ismini taşıyan projesi ile ödüle layık görülürken, Hakan Denker (İstanbul) İsrail-Filistin savaşı sırasında Ramallah’ta çekilen ve Time dergisine kapak olan “Umut ve Kin” adlı fotoğrafının da yeraldığı portfolyosu ile Teşvik Ödülü kazandı. Reha Bilir (Beyşehir) ise, kaybolmaya yüz tutan el sanatlarımızdan izler taşıyan portfolyosu “Son Ustalar” ile Teşvik Ödülü’ne layık bulundu.

Tüm katılımcıların özgün eserleriyle iştirak ettikleri yarışmada ödül kazanan çalışmalar, 17 Ocak 2001 tarihinden itibaren Pamukbank Fotoğraf Galerisi’nde açılacak “Kazananlar” Sergisi’nde fotoğrafseverler ile buluşacak. Sergi açılışı sırasında yapılacak tören ile ödüllerini alacak sanatçıların, ödüle layık bulunan portfolyolarının yeralacağı “Kazananlar” Sergisi, 10 Şubat 2001’e kadar, Pamukbank Fotoğra Galerisi’nde, Pazar-Pazartesi günleri hariç, 10:00-19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

legacy.hyetert.org/images/a_c_a.jpg”>Ani Çelik Arevyan‘ın çalışmasından bir bölüm

Yorumlar kapatıldı.