İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sezer, Hanuka ve Noel’i kutladı

Cumhurbaşkanı Sezer, “Bu yıl gayrimüslim vatandaşlarımızın bu kutsal günlerinin, İslam dünyasının coşkuyla kutlayacağı Ramazan Bayramıyla aynı döneme rastlaması bize ayrı bir sevinç vermektedir” dedi. Cumhurbaşkanı Sezer, Hanuka ve Noel Bayramları dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Sezer, mesajında, şunları kaydetti:

“Musevi vatandaşlarımızın Hanuka Bayramını, Hıristiyan dinine mensup tüm vatandaşlarımızın da yaklaşmakta olan Noel Bayramlarını esenlik ve mutluluk dileklerimle kutlarım. Bu yıl gayrimüslim vatandaşlarımızın bu kutsal günlerinin, İslam dünyasının coşkuyla kutlayacağı Ramazan Bayramıyla aynı döneme rastlaması bize ayrı bir sevinç vermektedir.

Bu anlamlı rastlantı, yeni bir yüzyıla girmekte olduğumuz sırada, insanlığın ortak geleceğine olan inancımızı güçlendirmektedir. Musevi ve Hıristiyan vatandaşlarımız, Osmanlı İmparatorluğu’nun zenginlik ve gönencine olduğu gibi, Cumhuriyetimizin gelişmesine ve kalkınmasına büyük katkılarda bulunmuşlardır. Müslüman vatandaşlarımızla aynı gelenekleri, aynı değerleri ve şanlı bir tarihi paylaşan gayrimüslim vatandaşlarımız, Türk toplumunun ayrılmaz parçalarını oluşturmaktadırlar. Türk toplumu, bu dinsel ve kültürel zenginlik ve dayanışma içinde geleceğe yürüyecektir.

Bayramlar, toplumların birlik ve bütünlüklerini pekiştirmelerine ve geleceğe daha güvenle bakmalarına olanak veren güzel günlerdir. Birlikte kutlayacağımız kutsal günlerin, özellikle bölgemizde barış içinde daha aydınlık günlere ulaşılması yönündeki çabaları kolaylaştıracağı inancıyla, Hanuka ve Noel Bayramlarının, Musevi ve Hıristiyan toplumlarımıza olduğu kadar tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirmesini dilerim.”

Yorumlar kapatıldı.