İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

MesrobII´nin 2.Patriklik Yildonumu

Turkiye Ermenileri Patrigi Mesrob II, patrikliginin ikinci yilini doldurdu. 14 Ekim 1998’de halk temsilcileri ve ruhaniler tarafindan secilen ve 21 Kasim 1998’de patriklik tahtiyla tarihi asayi resmen devralan Mesrob II, ruhanilerin arzusuna ragmen resmi bir kutlamayi gereksiz buldu.

21 Kasim’da Meryem Ana’nin Mabede Sunulus Yortusu (Don Indzayman) kutlandigi, bu yil da bu yortusu Sali gunune rastladigi icin, Patrik Hazretleri yortu kutlamalarina her Sali Badarak sunulan Balikpazari Surp Yerrortutyun Kilisesi’nde katildi. Torende konustugu vaazde, Patrik Hazretleri Indzayum yortusunun ayni zamanda Ermeni rahibelerin ant gunu oldugunu hatirlatarak, Istanbul, Van, Tiflis ve Nor Cuga (Yeni Culfa) rahibe topluluklarini andi ve Mayr Hripsime’nin gununu kutladi.

Badarak’tan sonra, Beyoğlu kilisesi salonunda toplanan din gorevlilerine Vakif yonetim kurulu tarafindan bir yemek verildi. Vakif ve koro yonetim kurullari Patrik Hazretleri’nin ikinci patriklik yildonumunu cicek ve pastalarla kutladilar. Basepiskopos Sahan Srpazan, Patrik Hazretlerini ve Mayr Hripsime Sasunyan’i kutladi ve Tanri ve cemaat hizmetinde nice yillar diledi.

Ayni gun ogleden sonra Patriklik calisanlari ve Patriklik Kilisesi Vakif yonetim kurulu uyeleri Patrik hazretlerini gecici sekreteryada ziyaret ettiler ve yoldonumunu kutladilar. Patrikhane hemen hemen tum kiliselerden, hayirseverlerden ve halk tarafindan gonderilen ciceklerle bir bahceye donusmustu.

“Lraper” Kilise Bulteni kadrosu da Patrik Hazretlerini derin saygi ve sevgiyle kutlar, daha nice uzun yillar basimizdan eksik olmamasi icin yuce Tanri’ya dua eder.

Yorumlar kapatıldı.