İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye Ermenilerinin Görüşü…

16 Kasim 2000 Persembe, saat 11:00 ile 12:30 arasi Turkiye Ermenileri Patrikligi Kumkapi Meryem Ana Kilisesi salonunda Ermeni Ortodoks, Ermeni Katolik ve Ermeni Protestan toplumlarinin Istanbul ve Anadolu’daki vakif temsilcileri bir istisare toplantisi gerceklestirmislerdir.

60 kadar temsilcinin hazir bulundugu ve Turkiye Ermenileri Patrigi 2. Mesrob’un riaset ettigi toplantida Avrupa Parlamentosu’nun dunku oturumunda ele alinan Turkiye Raporu hakkinda gorus alisverisinde bulunulmus ve asagidaki hususlar Turkiye Ermenilerinin ortak gorusu olarak kamuoyunun dikkatine sunulmustur.

“Avrupa Parlamentosu’nda oylanan Turkiye Raporu’nda Turkiye Ermenileri ile ilgili ifadelerin kullanilmis olmasi Turkiye Ermenileri tarafindan yadirganmistir. Cunku Turkiye Ermenilerinin bu yonde hicbir talebi olmamistir.

Turkiye Ermenileri var olan sorunlarini her zaman Devlet’le dogrudan diyalog yoluyla cozmeyi tercih etmistir. Nitekim, kisa sure once Avrupa islerinden sorumlu Devlet Bakani Sayin Mesut Yilmaz’in daveti ile bu sorunlar bir kez daha dile getirilmis ve ilgili mercilere aktarilmistir.

Bu nedenle, sorunlarimizin taraf olmayanlarca gundeme getirilmesini ve ulkemizin Avrupa ile butunlesmesine engel teskil edecek sekilde kullanilmasini dogru bulmamakta, faydasiz gormekte ve tasvip etmemekteyiz”.

Turkiye Ermenileri Patrikligi
Basin Sozcusu: Av. Luiz Bakar (0542) 245-7133

Yorumlar kapatıldı.