İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Kilisedeki İşlemeler Kitap Oluyor

Istanbul’daki Ermeni kiliselerinde ve Patrikhane kolleksiyonunda bulunan el islemeli ya da sirmali tekstil urunleri, kaftanlar, horan ortuleri, perdeler, degisik rutbelerdeki gorevlilerin kullandiklari cuppeler, sapkalar ve torenlerde kullanilan diger materyaller bilimsel arastirma kapsamina alindi.

Patrik 2. Mesrob, Minnesota Universitesi Sosyoloji ve Antropoloji kursusunden Prof. Dr. Ronald T. Marchese’ye ve Michigan Universitesi Tekstil Bilimleri kursusunden Doc. Dr. Marlene R. Breu’ya Ermeni kiliselerindeki dini tekstil urunleri konusunda genis capta bir arastirma yapabilmeleri icin izin ve yetki verdi. Ruhani Kurul Baskani Episkopos Aram Srpazan’in denetiminde kiliselerdeki tekstil urunlerinin yakin plan resimleri cekilecek, materyaller donem ve stile gore tasnif edilecek, Osmanli Ermenileri’nin yasamindaki elisleri ve sirma atelyelerinin tarihi
incelenecek ve sonucta bu konuda bir kitap olusturulacak. Patrik Hazretleri, Aram Srpazan’in Istanbul’daki kiliselerimizde bulunan tum torensel objelerin denetiminde gosterdigi etkin basariyi da ayrica takdir etti.

Yorumlar kapatıldı.