İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Bu kez de atlatıldı…

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, ‘Ermeni soykırım karar tasarısı’nın ABD Temsilciler Meclisi’nden geri çekilmesinin doğurabileceği sonuçları Hürriyetim için değerlendirdi:

Geçen hafta “AGOS’un Merceğinden”de yaptığımız analizde ABD’nin gerçek niyetinin ne olabileceğini sorgulamış, “Diyalog kurmaktan kaçınan Türkiye’yi bu olayın baskısıyla Ermenistan ile diyaloga zorlamak mı” diye sormuş ve eklemiştik: “Öngörülen sonuç bu ise, Türkiye’nin iç dinamiklerinin psikolojisini çok iyi bilen ABD tarafı bu kadarla yetinir ve tasarıyı Temsilciler Meclisi’nde oylamaya almaz ve Türkiye’nin yönelimini bekler. Tasarının geçmesi durumunda aksine bu diyalog tamamen zorlaşır.”

Şimdi başlayan sürecin hem Türkiye hem de Ermenistan yönetimleri tarafından iyi değerlendirilmesi ve olumlu sayfaların açılması için diyalog yollarının aranması en büyük temennimiz. Dünyanın konuştuğu bir konuyu, sorunun asıl muhatapları kendi aralarında konuşabilecekler mi?

Bu başarıldığı takdirde sadece “bu kez de atlatılmış” olunmaz, sorunun kendisi de sorun olmaktan çıkar.

Türkiye -Ermenistan ilişkilerinde yeni ve olumlu bir sürecin başladığına inananlardanız. Bireyiyle, sivil toplum örgütleriyle hepimize bundan böyle daha büyük sorumluluklar düşüyor.


https://www.hurriyet.com.tr/gundem/bu-kez-de-atlatildi-39191367

Yorumlar kapatıldı.