İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sivil Toplum Sempozyumu

‘‘Avrupa Birliği Yolunda Türkiye’de Sivil Toplum Kuruluşları ve Devlet İlişkileri” başlıklı 8. Sivil Toplum Kuruluşları Sempozyumu bugün ve yarın Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu’nda (Beşiktaş) yapılacak.

Sempozyum ARI Düşünce ve Toplumsal Gelişim Derneği, Beyaz Nokta Vakfı, Doğa ile Barış Derneği, Helsinki Yurttaşlar Derneği, Tarih Vakfı, Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı, Yeşil Adımlar Çevre Eğitim Derneği, 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı, Yönetim Danışmanları Derneği, YÖRET Vakfı, 118 – E Lions Yönetim Çevresi gibi sivil toplum kuruluşları tarafından düzenleniyor.

Kayıtlar sabah saat 09.00’da başlayacak, açılış saat 10.00’da yapılacak. Sempozyumun YTÜ Rektörü Ayhan Alkış başkanlığındaki ‘‘Kuramsal Bakış” başlıklı birinci oturumuna Ahmet İnsel (Paris I Üniversitesi-Galatasaray Üni.), Burhan Şenatalar (İstanbul Üni.) ve A. Emre Kocaoğlu (İstanbul Milletvekili, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi); Leyla Derya Çelikel (Yeşil Adımlar Çevre Eğitim Derneği) başkanlığındaki ‘‘Dünyadan Bakış” başlıklı ikinci oturumuna Janice Yaden (Mercy Corps International-ABD), Kazuhiro Higuchi (Kimsesiz Çocuklar Koruma Vakfı-Japonya) ve Niall Leonard (Avrupa Birliği Türkiye Komisyonu) katılacaklar. ‘‘STK’lar Bakışı” başlıklı günün üçüncü ve son oturumuna Güney Haştemoğlu (Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı) başkanlık edecek; konuşmacı olarak Hüsnü Öndül (İnsan Hakları Derneği), Deniz Banoğlu (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği), Alper Akyüz (AIGEE-İstanbul) ve Hrant Dink (Boyacıköy Surp Yeris Mangans Ermeni Kilisesi Vakfı) katılacaklar.

Sempozyumun ikinci günü olan yarın ise dördüncü oturum olarak atölye çalışmaları ve Aydın Uğur (Helsinki Yurttaşlar Derneği) başkanlığındaki beşinci oturumda atölye sonuçlarının sunumu yapılacak.

Sempozyum Koordinasyon Merkezi: 21. Yüzyıl Eğitim Vakfı, (0212) 274 15 02 – 213 74 02


https://www.hurriyet.com.tr/gundem/sivil-toplum-sempozyumu-39158906

Yorumlar kapatıldı.