İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Patriği Ka­lustyan, iki yanlı konuştu:

TÜRKlYE Ermenileri Patriği Şinork Ka­lustyan, kendi ailesinden başlayarak, tanıdığı bütün Ermeni ailelerinin 1915 yı­lında kayıp olduklarını öne sürdü. Kalustyan, “Fakat, bu normal bir iç savaş mıydı, normal bir tecrit miydi, yoksa bir soykırım mıydı? Bu­ nu bilmeye benim yetkim yok, bilgim de yok. Ben şimdiye kadar soykırım oldu ya da olmadı diye bir şey söylemedim. Bu gerçeği, kuru­lacak tarafsız bir komisyon ortaya çıkarır” dedi.
Orly Katliamı’yla ilgili olarak “Yankı” der­gisinin sorularını yanıtlayan Şinork Kalustyan, Orly Davası’nda adaletin yerini bulacağını ve katliamı yapanlara en ağır ceza verilmesi ge­rektiğini belirtti ve şunları söyledi:
“Oradaki mahkemede Ermeni cemaatinden fazla izleyici bulunmamış. Bu da kanıtlamak­ tadır ki. Ermeni cemaatinin büyük bir kesimi bu terörün arkasında değildir ve destekleme­mektedir. Orly’dekl, birçok insanın öldüğü bir katliamdır. Fakat, Uzülürek söylüyorum ki, eğer terör aleyhinde iyi ve etkin tedbir alınmaz­sa, bundan sonra inşallah olmaz, olacak şey­lerde yine de bu Türk aleyhtarı eylemleri siyasi gruplar devam ettirebilirler.
“Ben herhangi bir terör eylemini yargıla­mak için mahkemede bulunsaydım, jüri üyesi de olsam, yargıç da olsam, niçin yaptıklarını ve motivasyonunun arkasındaki itici güç ney­di ve gerçek midir, gerçek değil midir ya da ne kadarı gerçektir anlamak isterdim.”


Milliyet

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın