İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dikkat çeken açıklama: Türkiye olmasaydı topraklarımızı geri alamazdık!

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya iзeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkзılık, ayrımcılık ya da nefret suзu iзerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan цnce bu uyarıları gцz цnьne alarak, iзeriği ve/veya kaynağı gьvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

Gündeme ilişkin açıklamada bulunan Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Reşad Mammadov, “Eğer Türkiye olmasaydı Azerbaycan topraklarını geri alamazdı.” dedi.

“Azerbaycan Türkiye İlişkileri ve Haydar Aliyev’in Rolü” konulu konferansa katılan Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Reşad Mammadov, “Türk’ün Türk’ten başkan dostu, kardeşi yoktur.” dedi. 

“Biz kendimiz kendimizi koruyacağız. Göz bebeğimiz gibi koruyacağız.” mesajı veren Mammadov, “Bizim kardeşlerimiz de Orta Asya’dadır. Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan’dır. Devleti olmayan ama topluluk olarak başka devletlerde yaşayan bizim milyonlarca kardeşimiz var. 300 Milyondan fazla dev bir milletiz. Alfabemiz de aynı olmalı, konuşmamız da anlaşmalı olmalı birbirimizle, ortak tarihimiz olmalı.” ifadelerini kullandı. 

Karabağ işgalinde Türkiye Cumhuriyeti’nin desteği ile düşmanları geri itildiğini belirten Mammadov, şöyle devam etti: 

Siyasi olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yumruğunu yere vurdu ve ‘Önümde kimse durmasın.’ dedi. Yüz binlik Türk ordusunu Ermenistan sınırına yığdı ve dedi ki ‘Kim düşünürse Azerbaycan yalnızdır, Azerbaycan yalnız değildir.’ 44 gün yetti ki 28 yıl boyunca tahkim edilmiş, yığınak yapılmış bir yer işgalden kurtarıldı.

https://www.yeniakit.com.tr/haber/dikkat-ceken-aciklama-turkiye-olmasaydi-topraklarimizi-geri-alamazdik-1713459.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın