İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Brüksel’de ikinci Aliyev, Paşinyan, Michel zirvesi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel Brüksel’de bir araya geldi.

DUVAR – Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile Brüksel’de bir araya geldi.

Haber Global’e göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Avrupa Konseyi Başkanı Michel’in Ermenistan ile ilişkilerin normalleşmesine verdiği desteği övdü. Aliyev, Azerbaycan’ın Ermenistan ile müzakereye hazır olduğunu yineleyerek, Ermenistan’ın 10 Kasım bildirisinin tüm hükümlerini uygulaması gerektiğini vurguladı.

Michel, AB’nin Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki arabuluculuk çabalarına devam edeceğini söyledi.

Aliyev ve Paşinyan, Michel ile yapılan ikili görüşmenin ardından, üçlü toplantıya geçti.

Görüşmenin gündeminde, Azerbaycan ve Ermenistan arasında barış anlaşmasının hazırlanması, sınırların belirlenmesi, iletişimin ve ulaşımın açılması konusunda ilgili komisyonlarda müzakerelerin açılması konuları yer alıyor. Görüşmede ayrıca, mayın sorunu da dahil olmak üzere insani meseleler, 1’inci Karabağ Savaşı’nda kaybolan Azerbaycan vatandaşları, Ermenistan’daki Azerbaycan halkının toplu mezarları, tarihi ve kültürel anıtları konularının da ele alınması bekleniyor.

Aliyev ve Paşinyan en son 6 Nisan’da yine Brüksel’de bir araya gelmişti. Toplantıda iki ülkenin oluşturacağı komisyonların sınırı belirleme ve güvenliği konusunda nisan ayın sonunda çalışmaya başlamasına karar verildi. Ancak Ermenistan son gün olan 29 Nisan’da toplantıyı iptal etti.


Gazete Duvar

Yorumlar kapatıldı.