İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει τον μεγάλο Αρμένιο φιλέλληνα ακτιβιστή στα νύχια των Τούρκων

Επαναλαμβάνεται η προδοσία του Οτσαλάν!

Ο Τουρκο-Αρμένιος συγγραφέας, ακτιβιστής και γλωσσολόγος Sevan Nişanyan, ο οποίος ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα πριν από τέσσερα χρόνια αφού δραπέτευσε από τις τουρκικές φυλακές – κολαστήρια, συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές και σε απόλυτη μυστικότητα ετοιμάζεται η παράδοση του στην Τουρκία, όπως αποκαλύπτει η σύζυγος του.

Ο Sevan Nişanyan δεν είναι τυχαίο πρόσωπο. Τουρκοαρμένιος συγγραφέας και γλωσσολόγος, Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Columbia έχει γράψει εμβληματικά βιβλία, μεταξύ άλλων «Το μεγάλο ετυμολογικό λεξικό», Στο οποίο αποκαλύπτει 10.000 τοπωνύμια τα οποία οι τούρκοι διαστρέβλωσαν, αντικαθιστώντας τα Ελληνικά και Αρμένικα ονόματα τους με πλαστούς, Τουρκικούς όρους για να σβήσουν την ιστορία τους!

0C587983 1E2F 43E7 AB3B 1D0BE4718582
O Sevan Nişanyan

Ο Nişanyan τιμήθηκε με το Βραβείο Ελευθερίας Ayşe Nur Zarakolu της Τουρκικής Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το 2004 για τη συμβολή του στον Αγώνα για την ελευθερία του λόγου.

Ο άνθρωπος που επανελλήνισε ελληνικό μικρασιατικό χωριό!

Είναι επίσης γνωστός για το έργο του για την αποκατάσταση ενός ημι-ερειπωμένου χωριού, του Κιρκιντζέ, κοντά στις ακτές του Αιγαίου της Τουρκίας.

Η Nişanyan παντρεύτηκε τον Müjde Tönbekici το 1992. Το ζευγάρι εγκαταστάθηκε στο Şirince (Κιρκιντζές), ένα Ελληνικό χωριό στους λόφους του Αιγαίου της Δυτικής Τουρκίας, το οποίο ήταν ημιερειπωμένο από την Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Το ζευγάρι Συνέβαλε καθοριστικά στην ανακήρυξη του χωριού ως μνημείο εθνικής κληρονομιάς και ανέλαβαν να ανακαινίσουν τα ερειπωμένα ιστορικά σπίτια χρησιμοποιώντας τα αυθεντικά υλικά και τις Ελληνικές τεχνικές δόμησης του χωριού.

50715790 34DA 46F2 A3A8 F95A0F802078
Το χωριό Κιρκιντζές, αναστηλωμένο από τον Sevan Nişanyan

Μετά το 2006 ο Nişanyan συνεργάστηκε με τον Ali Nesin, γιο του συγγραφέα Aziz Nesin και εξέχοντος μαθηματικού και φιλάνθρωπου, για την δημιουργία του «μαθηματικού χωριού Nesin» κοντά στο Şirince. Χτισμένο αυστηρά σύμφωνα με τις γραμμές της παραδοσιακής αιγαιοπελαγίτικης Ελληνικής αρχιτεκτονικής, το χωριό πρόσφερε καλοκαιρινά μαθήματα σε επίπεδο κολεγίου και μεταπτυχιακά στα μαθηματικά. Προσέλκυσε διακεκριμένους καθηγητές από όλο τον κόσμο, φιλοξενώντας πάνω από 300 φοιτητές μέχρι το καλοκαίρι του 2013.

Ο Nişanyan έχτισε επίσης το «Θέατρο Medresesi», ένα θεατρικό ινστιτούτο και ένα καταφύγιο ηθοποιών. Το Nişanyan Memorial Library ολοκληρώθηκε το 2013. Ακόμα και σχολή φιλοσοφίας άρχισε να λειτουργεί στο χώρο του »Μαθηματικού Χωριού» το 2014. Μιλάμε για την απόλυτη ανάσταση, αναστήλωση και επαναλειτουργία ενός μαρτυρικού χωριού μέσα στην Τουρκία!

Η δράση του όμως δεν σταμάτησε εδώ. Το 2012 ο Nişanyan αναστήλωσε μια Αρχαία Ελληνική πρόσοψη ιωνικού ρυθμού με τεχνοτροπία των αρχαίων τάφων της Λυκίας, διαστάσεων οκτώ επί πέντε μέτρα, λαξευμένη σε έναν ασβεστολιθικό βράχο που βλέπει στο Μαθηματικό Χωριό το οποίο ο ίδιος δημιούργησε. Η αναστήλωση της αρχαιοελληνικής πρόσοψης έγινε με εργαλεία χειρός και χρειάστηκαν τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί. Ο Nişanyan συνέταξε το σχέδιο και συνεισέφερε μεγάλο μέρος της εργασίας!

6D15379C F7CC 453D BE17 22E632CA9B84
Η αρχαιοελληνική πρόσοψη που ανέστησε ακόμα και με τα ίδια του τα χέρια ο Αρμένιος που σήμερα η Ελλάδα ετοιμάζεται να προδώσει

Μιλάμε λοιπόν για έναν άνθρωπο ο οποίος εκτός από την δράση του για την ελευθερία λόγου στην Τουρκία, έκανε το αδιανόητο: Αποκάλυψε 10.000 κλεμμένα τοπωνύμια από την Τουρκία και κατάφερε να αναστήσει ένα κατεστραμμένο ελληνικό χωριό, δίνοντας του ζωή με τον «ελληνικό τρόπο»!

Εσχάτη προδοσία η παράδοση Nişanyan στην Τουρκία

Αυτόν τον άνθρωπο λοιπόν αντί η Ελλάδα να τον τιμήσει, να τον προστατεύσει, να του δώσει τα πάντα, ετοιμάζεται να τον προδώσει και να τον παραδώσει στα νύχια των τούρκων!

Ο Sevan Nişanyan καταδικάστηκε σε σωρευτική ποινή φυλάκισης 16 ετών και 7 μηνών για  «εγκλήματα σκέψης» και για την «ελευθερία του λόγου», αφού επέκρινε τις προσπάθειες της κυβέρνησης να απαγορεύσει την κριτική στον προφήτη Μωάμεθ,γράφοντας σχετικά στο blog που διατηρούσε, τον Σεπτέμβριο του 2012. Ωστόσο, δραπέτευσε από τη φυλακή τον Ιούλιο του 2017 και έφτασε στην Αθήνα, όπου σκόπευε να ζητήσει πολιτικό άσυλο σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε στη βελγική εφημερίδα La Libre Belgique.

Η ελληνική αστυνομία όμως, συνέλαβε τον Τουρκο-αρμένιο συγγραφέα και γλωσσολόγο Sevan Nişanyan, ο οποίος ζήτησε άσυλο στην Ελλάδα πριν από τέσσερα χρόνια, όπως ανακοίνωσε η σύζυγός του στο Twitter, λέγοντας ότι τώρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της απέλασης!

Ο Nişanyan, του οποίου η άδεια παραμονής δεν ανανεώθηκε από τις ελληνικές αρχές και στη συνέχεια κηρύχθηκε «persona non grata» από την Αθήνα τον περασμένο μήνα, τέθηκε υπό κράτηση την Πέμπτη και θα αντιμετωπίσει αύριο την ελληνική δικαιοσύνη, γράφει η Ira Tzourou.

Είναι αυτονόητο πως εάν αυτός ο άνθρωπος παραδοθεί στην Τουρκία, θα μιλάμε για προδοσία άνευ προηγουμένου από την ελληνική κυβέρνηση. Προδοσία κατά της ίδιας της Ελλάδας.

Ειδικά από τη στιγμή που έχει δοθεί άσυλο σε ανθρώπους με αμφισβητούμενο προσφυγικό προφίλ, σε ανθρώπους που αποδεικνύεται ότι είναι τρομοκράτες, είναι αδιανόητο να μην δίνουμε άσυλο σε έναν αγωνιστή της ελευθερίας, έναν φιλέλληνα Αρμένιο διωκόμενο από την φασιστική

Πληροφορίες από Wikipedia, Militaire.gr

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın