İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Τις ευχές της εν Τουρκία Ιεραρχίας του Θρόνου δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Μέσα σε συγκινητική και εγκάρδια ατμόσφαιρα η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συναντήθηκε, σήμερα, Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021, με την εν Τουρκία σεβασμία Ιεραρχία του Θρόνου, η οποία Του προσέφερε άνθη και γλυκά, τον καλωσόρισε με την ευκαιρία της επιστροφής Του από την Αμερική και Του ευχήθηκε “περαστικά”, υγεία και μακροημέρευση στο πηδάλιο της Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης εξέφρασε στους αδελφούς και συγκυρηναίους Του Ιεράρχες την βαθειά ευγνώμονα ευχαριστία Του για τις εκδηλώσεις του σεβασμού, της αγάπης και της συμπαραστάσεώς τους και, επί τη ευκαιρία, διέψευσε τις κυκλοφορούσες φήμες για δήθεν πρόθεσή Του να παραιτηθεί του Θρόνου για λόγους υγείας.

Αντιφωνώντας εκ μέρους της Ιεραρχίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ο οποίος κατά την περίοδο της απουσίας του Παναγιωτάτου εκτελούσε χρέη Πατριαρχικού Επιτρόπου, ευχαρίστησε τον Θεό για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του Παναγιωτάτου και Του ευχήθηκε μακροημέρευση και δύναμη στα καθήκοντά Του.

Νωρίτερα, ο Παναγιώτατος δέχθηκε τον Εξοχ. Πρέσβη της Αυστρίας στην Άγκυρα κ. Johannes Wimmer, με τον οποίο είχε, σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, συζήτηση πάνω σε ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Source: https://www.facebook.com/ecumenicalpatriarchate/ 

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın