İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İngiltere: Okulda öğrencilere Hz. Muhammed karikatürü gösteren öğretmen açığa alındı

Kerem Congar

İngiltere’de bir okulda görevli öğretmen derste, Hz. Muhammed peygamberi uygunsuz şekilde tasvir eden bir karikatürü öğrencilerine göstermesi sebebiyle açığa alındı.

Ülkenin kuzeyindeki Leeds şehrine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Batley kentinde bazı kesimlerin büyük tepkisini çeken olay sebebiyle okul yönetimi soruşturma başlattığını duyurdu.

Pazartesi günü Batley Grammar School’da yaşanan olay sonrası açıklama yapan okul müdürü Gary Kibble söz konusu öğretmenin özür dilediğini belirterek, “Yaşanan hadise kabul edilemez bir şey. Okulun ilgili bölümünde eğitimi durdurdurduk. Öğrenciler her inanç ve dini öğrenmeli ancak bunun hassas ve uygun bir şekilde yapılması gerekiyor. Şu anda kurumumuzda her kesimin desteğini alacak şekilde nasıl ilerleyeceğimizle ilgili çalışmalar yapıyoruz.” diye konuştu.

Kibble ayrıca olaya karışan 29 yaşındaki öğretmenin soruşturma tamamlanana kadar ders veremeyeceğini de sözlerine ekledi.

Olayın ardından okul önünde yaklaşık 100 kadar öğrenci velisi toplanarak yaşanan durumu protesto etti ve söz konusu öğretmenin işine son verilmesini istedi. Okul yönetimi ise protestolarda koronavirüs önlemlerinin hiçe sayıldığını ve herhangi bir çalışanlarına karşı baskı kurulmasının kabul edilemez olduğunu açıkladı.

Polis, kimliği açığa çıkan öğretmeni can güvenliği sebebiyle sakladı

Öte yandan olaya karışan din öğretmeninin kimliğinin internet ortamında dolaşmaya başlaması sebebiyle can güvenliği sebebiyle İngiltere polisi tarafından saklandığı kaydedildi.

Batley Grammar School’da yaklaşık 700 öğrenci olduğu ve bu rakamın yaklaşık 4’te 3’ünün azınlık ya da belirli bir etnik gruba mensup ailelerin çocukları olduğu kaydedildi.

Fransa’nın başkenti Paris’te geçtiğimiz ekim ayında okuldaki öğrencilerine Hz. Muhammed peygamberin uygunsuz bir karikatürünü gösteren bir öğretmen, aşırı radikal bir kişi tarafından başı kesilerek öldürülmüştü.


Euronews

Yorumlar kapatıldı.