İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Beyaz Saray’dan o mektuba yanıt

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler ve/veya soykırım inkarcılığı, ırkçılık, ayrımcılık ya da nefret suçu içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***
Yorgo KIRBAKİ

Beyaz Saray, Cumhuriyetçi ve Demokrat 37 senatörün Başkan Joe Biden’a 24 Nisan öncesi ‘Ermeni Soykırımı’nı tanıma çağrısı yaptığı mektuba cevap verdi.

Beyaz Saray Sözcülüğü’nden Yunan Kathimerini gazetesinin ilgili sorusuna verilen yanıtta, ‘soykırım’ kelimesi kullanılmadan, “Bu yönetim, böyle mezalimlerin tekrarlanmamasını teminat altına alma taahhüdünde bulunmuştur. Bu taahhüdün kritik bir bölümü de, tarihi teslim etmektir” denildi. Kathimeri’nin haber sitesinde ayrıca, Beyaz Saray’dan verilen cevapta, “Başkan Biden, aday olduğu dönemde, Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarında hayatlarını kaybeden 1.5 milyon Ermeni erkek, kadın ve çocuğu anmıştır. O dönemde, bu korkunç kampanyayı hiçbir zaman unutmamamız veya bu konuda sessiz kalmamamız gerektiğini söylemiştir” denildiği aktarıldı.


Hürriyet Gazetesi

Yorumlar kapatıldı.