İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ünlü sanatçı 30 yıl sonra evine kavuştu

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***
Azerbaycan’ın 30 yıllık hasretinin, Ermenistan işgalinin adıydı Dağlık Karabağ. Azerbaycan artık Dağlık Karabağ’a kavuştu… Bölgede temizlik ve onarım çalışmaları başladı. Şimdi sizi Dağlık Karabağ’ın Ağdam şehrine götüreceğiz. Ağdam’dan 30 yıl önce Ermenistan zulmü yüzünden kaçmak zorunda kalan sanatçı Firuz Sehaved‘i CNN Türk ekibi Ağdam’a götürdü… Bakın o sanatçı Ağdam’ı 30 yıl sonra görünce ne yaptı!

30 yıl sonra doğup büyüdüğü toprakları görünce ilk söylediği şey bu oldu: Ağdam vatanım benim. Kalbindeki heyecanla sesi titreyerek söyledi şarkıyı.

Firuz Sehaved. Azerbaycan devlet sanatçısı. O da binlerce Dağlık Karabağlı gibi Ermenistan işgalinden zulmünden dolayı Karabağ’daki Ağdam şehrini terk etmek zorunda kaldı.

Tarih 23 Temmuz 1993 ‘tü. O zaman 18 yaşındaydı… Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ ‘ı Ermenistan işgalinden kurtarmasıyla yıllar sonra ilk defa CNN Türk ekibinden Fulya Öztürk’le Ağdam’a geldi.

YIKIK DÖKÜK EVİN DUVARLARINI ÖPTÜ

Ermenistan taş üstünde taş bırakmadı. Azerbaycanlıların evlerine yerle bir etti. Evi artık yoktu Firuz Sehaved’in ama doğup büyüdüğü topraklara kavuştuğu için mutluydu. Firuz Sehaved, öptü yıkık dökük evinin taşlarını, uzun uzun baktı. Geçmişi yad etti. Onu o evde yalnız bıraktık. Dakikalarca çıkmadı çıkmak istemedi.

Ağdam, Dağlık Karabağ’daki diğer şehirler gibi harabeye döndü. Ermenistan her şeyi yaktı yıktı. Bölgede temizlik ve onarım çalışmaları başladı. Azerbaycanlıların Karabağ yeniden dönüşü birkaç yılı bulacak.


Hürriyet Gazetesi

Yorumlar kapatıldı.