İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vatan Partisi Hollanda’yı uyardı: ”AİHM kararına uyun”

***HyeTert is of the opinion that this source and/or content contains/propagates false and/or misleading information and/or genocide denial, racism, discrimination or hate crime. Before sharing the content, please take these warnings into consideration and check the content and/or source from reliable sources.***
2018 yılında Hollanda Meclisi’nin kabul etmediği sözde Ermeni soykırımının tanınması teklifi yeniden gündeme getiriliyor. Hristiyan Birlik Partisi, Temsilciler Meclisi aracılığıyla soykırım iddialarının kabul edilmesi için teklif vermeye hazırlanıyor. Hollanda Meclisi’ne seslenen Vatan Partisi, Amsterdam Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin verdiği ”Soykırım yoktur” kararını hatırlattı. ”AİHM kararına uyun” çağrısında bulundu.

Avrupa’daki Türkiye karşıtlığı bitmiyor. Hollanda’da ABD’ye yakınlığıyla bilinen Hristiyan Birlik Partisi, sözde Ermeni soykırımının tanınması için bir kez daha harekete geçiyor.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Mehmet Cengiz durumu, ”Seçimlerden önce ‘soykırım’ canlandırması” dile getirdi:

– Daha önce reddedilen ”Ermeni soykırımı” yalanının Hollanda’da şimdi 15 Mart’ta yapılacak seçim öncesinde tekrar gündeme getirilmesinin amacı Hollanda’nın Türkiye karşıtı bir mevzide konumlanmasını sağlamaktır. Ama bunda başarılı olamayacaklar.

Hristiyan Birlik Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Jöel Voordewind 2004’ten beri sözde soykırımın kabul edilmesi için yoğun çaba harcıyor. Hollanda Temsilciler Meclisi Üyesi de olan Voordewind’in 22 Şubat 2018 yılında verdiği teklifi Temsilciler Meclisi’nden geçirdi. Ancak teklif Hollanda Meclisi’nde devlet tavrı olarak kabul edilmedi.

Av. Mehmet Cengiz Hristiyan Birlik Partisi’nin girişimin ‘nefret suçu oluşturma’ amacından olduğunu söyledi:

– Söz konusu girişim, nefret suçu oluşturmaktadır. 1970’lerde emperyalistlerin desteğiyle ”ASALA” adlı bir terör örgütü ortaya çıkmıştı. ASALA, ”geçmişi unutturmamak”, ”geçmişin intikamını almak” gibi açıklamalar yapıyordu. Şimdi aynı anlayış ve yaklaşımı taşıyan bu girişim, milletlerarası nefreti körüklemekte ve yeni terör eylemlerine zemin hazırlamaktadır.

Hristiyan Birlik Partisi yöneticisi 1915 olaylarının soykırım olarak tanınması için yeni bir teklif vermeye hazırlanıyor.

Av. Mehmet Cengiz konuya ilişkin, ”Biden’ın saldırgan çizgisinde rol almaya çalışıyorlar.” dedi:

– Türkiye’nin Avrasya’ya yönelişinden, Azerbaycan zaferinden, Türkiye’yi de bölerek bölgede ‘ikinci İsrail’ oluşturma girişimine karşı yürütülen etkin mücadele gibi gelişmelerden tedirgin olan uluslararası çevreler, Joe Biden’ın saldırgan çizgisinde rol almaya çalışıyorlar.

Hollanda hükümetinin teklif karşısındaki tavrı belirsiz iken Avrupa’da yaşayan Türkler teklif hazırlığına tepki gösterdi. Vatan Partisi, Hollanda’dan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Perinçek-İsviçre ile ”Ali Mercan ve arkadaşları” davalarında alınan ”Soykırım yoktur” kararına uymasını istedi.

Av. Mehmet Cengizi Hollanda’ya ‘Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararına uyun’ çağrısında bulundu:

– Anılan kararlar, 1915’lerde yaşananların, ”soykırım” değil, ”vatan savunması” olduğunu tespit ediyor. Vatan Partisi Yurtdışı Temsilciliği, daha önce oluşturulan Talat Paşa Komitesi’nde olduğu gibi aktif durumda. Yurtdışı temsilciliği, AİHM kararlarıyla oluşan ve Hollanda dahil bütün devletleri bağlayan bu uluslararası hukuktan da güç alarak bu menfur saldırıyı püskürtecektir.


https://www.ulusal.com.tr/gundem/vatan-partisi-hollanda-yi-uyardi-aihm-kararina-uyun-h276624.html

Yorumlar kapatıldı.