İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa Devlet Radyosu, “Hristiyan” Kelimesini Yasakladı

Fransa devlet radyosu, ”Hristiyan” kelimesi kullanıldığı için ”Doğu’da Hayır İşleri” kurumunun hazırladığı kampanya reklamını yayınlamayı reddetti.

Hristiyanlara çeşitli alanlarda destek sağlayan kâr amacı gütmeyen ”Doğu’da Hayır işleri” Kurumu, Noel’e özel kampanyaları duyurmak için bir reklam yayını hazırladı. Reklamın Fransa devlet radyosu üzerinden halka duyurulması planlanıyordu. Fakat Fransa Inter adlı devlet radyosu, kurumun hazırladığı Noel reklam kampanyasının içerisinde ”Hristiyan” kelimesi kullanıldığından yayına izin vermedi. Bunun üzerine açıklama yapan radyo yetkilileri yayın için tek koşul, yasaklı kelime olarak belirledikleri, ”Hristiyan”tabirinin çıkarılmasını gerektiği söylediler.

Fransa devlet radyosu yayın yönetmenliği gereğince, reklam içerikleri dini, felsefi ve politik herhangi bir unsur içermemeli.

Fransa devlet radyosunun 30 eylülde yayına çıkan ve ”Doğu’da Hayır işleri”Kurumunun katılım sağladığı Lübnan’ı desteklemek amacıyla başlattığı kampanya dinleyiciler tarafından büyük tepkiler almasına neden oldu.

İsa Mesih barışımızdır

Fransa Inter adlı devlet radyosu reklamlarında dini, felsefi ve politik herhangi bir unsurun kullanımını tamamen yasakladı.

Fransa devlet radyosu yaşanan polemiği çözmeye niyetli olmadığını ve dinleyiciler arasından bu denli yaşanan fikir ayrılıkları yüzünden oldukça üzgün olduğunu açıkladı.

“Doğu’daki hayır işleri” Kurumu, Doğudaki Hristiyanlar dahil diğer birçok dine mensup insanlarına yardım eden insani hizmetlerin bahsetmenin, dinleyicilerin inançlarına neden ve ne şekilde hakaret olarak sayıldığına hala anlam veremediğini aktardı. (O.D/cnl.news)

https://haber.sat7turk.com/fransa-devlet-radyosu-hristiyan-kelimesini-yasakladi/

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın