İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Avusturya Anayasa Mahkemesi: Başörtüsü yasağı anayasaya aykırı

Avusturya Anayasa Mahkemesi, dün ilkokullarda başörtüsünü yasaklayan yasayı iptal ettiğini açıkladı.

Avusturya Anayasa Mahkemesi, dün ilkokullarda başörtüsünü yasaklayan yasayı “anayasaya aykırı” olduğu için iptal ettiğini açıkladı. Yasa 2019’da yürürlüğe girmiş ve kız çocuklarının dini gerekçelerle başını örten kıyafet giymesini yasaklıyordu.

DHA’da yer alan habere göre, Avusturya Anayasa Mahkemesi, dün ilkokullarda başörtüsünü yasaklayan yasayı iptal ettiğini açıkladı. Mahkeme tarafından yapılan açıklamada, okulun “temel tarafsızlık” ve “hoşgörü” değerlerine dayandığını ifade ederek, devletin de dini ve ideolojik tarafsızlığı tesis ettiğini belirtti.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Christoph Grabenwarter kararla ilgili yaptığı açıklamada, yasağın sadece Müslüman çocukları kapsamasını eleştirerek, “Seçici yasak… Sadece Müslüman kız öğrenciler için geçerlidir ve bu nedenle onları diğer öğrencilerden ‘ayrımcı’ bir şekilde ayırır” dedi. Mahkeme 2019’da yürürlüğe giren yasanın Sih erkek çocuklarının veya Yahudi çocukların giydiği başlığı etkilemediği için aslında Müslüman başörtüsüne yönelik olduğuna karar verdi. (DIŞ HABERLER)


Evrensel Gazetesi

Yorumlar kapatıldı.