İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Başkan Odabaşı: Rexx Sineması’nda şu anda yıkım yok

Kadıköy’ün simgelerinden biri olan ve yerli-yabancı binlerce filme ev sahipliği yapan 59 yıllık Rexx Sineması’nın etrafı metal saclarla kapatıldı. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, mülk sahibi vakıf ile görüştüklerini ve şu anda bir yıkım olmadığın söyledi.

DUVAR – Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, ilçenin simgelerinden biri olan 59 yıllık Rexx Sineması’nda bir yıkım olmadığını açıkladı.

Bahariye Caddesi’nin buluşma noktası olarak bilinen ve yerli-yabancı binlerce filme ev sahipliği yapan sinemanın etrafı metal saclarla kapatıldı. Sinemanın yıkılacağı yönündeki haberlere ilişkin Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Odabaşı açıklamasında, “Reks Sineması hepimiz için çok kıymetli. Mülk sahibi Vakıf ile temastayız. Elbette Vakıf, yatırımcılarla da görüşüyor. Şimdilik şunu söyleyebilirim ki; Reks Sineması’nda şu anda bir yıkım yok. Mülk Sahibi Vakıf koruma amaçlı cephesini kapattı” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Sinemanın işletmecisi Viron Anas, mart ayının sonunda kira bedelinin yüksek olduğunu söyleyerek masraflarını karşılayamadığı için sinemayı kapatmaya karar vermişti.

Mal sahibi Rum Ortodoks Vakfı ise üç senedir kira zammı yapmadıklarını ancak binanın depreme dayanıksız olduğunu söyleyerek Rexx Sineması’nın yıkılarak yeniden yapılacağını doğrulamıştı.

Rum Ortodoks Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kostandin Kiracopulu, Kadıköy Gazetesi’ne verdiği demeçte Rexx’in binasının geleceği ile ilgili “Sinemadan çok kültür merkezine benzeyen bir kompleks yapmayı düşünüyoruz. İçinde otopark ve çok amaçlı salonlar olacak. Böyle bir projemiz var” demişti. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)


Gazete Duvar

Yorumlar kapatıldı.