İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan eski Cumhurbaşkanı Sarkisyan: “Kars, Kars…” şarkısını hatırlıyor musunuz!..

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

Ermenistan’ın eski Cumhurbaşkanı Sargsyan,  Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sorunlara değinirken, Ermenilerin “ilginç Kars özlemi”ni anlatan “Kars, Kars” şarkısından “hatırlıyor musunuz!..” diyerek bahsetti 

MOSKOVA – ÖZEL

Ermenistan eski Cumhurbaşkanı Serj Sargsyan (Sarkisyan), Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sorunlara değinirken Ermenilerin “ilginç Kars özlemi”ni anlatan bir şarkıdan da bahsetti.

Ermeni basınına göre, 2016 yılında Azerbaycan’la yaşanan savaşın ardından dönemin cumhurbaşkanı Sargsyan, sözde “Karabağ Cumhuriyeti” lideri ve yerel “parlamento üyeleri”yle görüştü. 

Haberde, “Görüşmede, Sargsyan, Azerbaycan’a ait 7 bölgenin iade edilmesi yönünde çağrıda bulundu” denildi. 

Fakat görüşmede bulunan Ermeniler bu yaklaşıma karşı çıkınca, Ermenistan Cumhurbaşkanı Sargsyan, “Hatırlıyor musunuz, ‘Kars, Kars…’ şarkısını defalarca dinliyorduk.. Eğer Madrid ilkelerini (Azerbaycan topraklarının kendisine iade edilmesini öngören ilkeler) kabul etmezseniz bir gün ‘Stepanakert, Stepanakert’ şarkısını da duyacaksınız!” diyerek sert şekilde kızdığı iddia edildi. 

Bu arada, Ermeni basınına göre, Azerbaycan ordusu, savaşın son günlerinden sözde “Karabağ yönetimi”nin merkezi sayılan Hankendi‘ye (Stepanakert) yaklaşmıştı.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

https://www.dikgazete.com/ozel-haber/ermenistan-eski-cumhurbaskani-sarkisyan-kars-kars-sarkisini-h578125.html

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın