İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vandallar: Terk ettikleri köyleri yakıp yıkan Ermeniler hayvanları da telef etti

***HyeTert, bu kaynağın ve/veya içeriğin yanlış ve/veya yanıltıcı bilgiler içerdiği/yaydığı kanısındadır. Metni paylaşmadan önce bu uyarıları göz önüne alarak, içeriği ve/veya kaynağı güvenilir kaynaklardan kontrol ediniz.***

Dağlık Karabağ anlaşmasının ardından işgal ettikleri toprakları terk eden Ermeniler arkalarında harabe bırakıyor. Ev ve bahçelerini ateşe veren Ermeniler yanlarında taşıyamayacakları hayvanları de telef etti. Politico’nun haberine göre tavukların başı, atların midesi kesilerek telef edilirken, bazı hayvanlar ise kilometrelerce yürütüldü.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında altı hafta süren çatışmaların ardından Dağlık Karabağ anlaşmasıyla işgal ettikleri topraklardan geri çekilen Ermeniler evleri, ormanları yakarak hayvanlarını telef ederek gidiyor…

VAHŞET…

Terk ettikleri köyleri harabeye çeviren Ermeniler, taşımaya güçleri yetmeyen hayvanları telef acımasızca telef etti. Politico’nun haberine göre tavukların başı, atların midesi kesilerek telef edilirken, bazı hayvanlar ise kilometrelerce yürütüldü.

HARABEYE ÇEVİRİP GİTTİLER

Ermenistan ordusunun 20 Kasım’da çekildiği Ağdam kentinde ise neredeyse sağlam bina bulunmuyor.

Azerbaycan ordusunun 27 Eylül’de başlattığı Dağlık Karabağ’daki topraklarını işgalden kurtarma operasyonunda elde ettiği başarı Ermenistan’ı ateşkes imzalamaya mecbur etmişti.

https://www.yenisafak.com/dunya/vandallar-terk-ettikleri-koyleri-yakip-yikan-ermeniler-hayvanlari-da-telef-etti-3576284

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın