İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sınır Tanımayan Gazeteciler: 80 gazeteci Stepanakert’te mahsur kaldı

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), Dağlık Karabağ’ın başkentinde 80 yerli ve yabancı gazetecinin Azeri güçlerinin ateşi altında mahsur kaldığını bildirdi. Azerbapcan Cumhurbaşkanı Hacıyev ise RSF’e yazdığı mesajda Ermenistan’ı Stapanekert’e bağlayan yolun Ermenistan kontrolünde olduğunu söyledi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), Dağlık Karabağ’ın başkentinde mahsur kalan gazetecilerin Azeri güçlerinin ateşi nedeniyle hayatlarını riske atmadan Ermenistan’a ulaşamayacaklarını bildirdi.

RSF, Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi ve Azerbaycan’ı “sivillerin tahliyesine izin vermek için mümkün olan her şeyi yapmaya” çağırdı.

Karabağ’ın başkenti Stepanakert’i (Hankendi) Ermenistan’a bağlayan yol, Azerbaycan askerlerinin yakınlardaki varlığı nedeniyle dünden beri sivil harekete kapalı durumda.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev Twitter’dan RSF’e yazdığı yanıtta Stepanakert’i Ermenistan’a bağlayan iki yol bulunduğunu ikisini de Ermenistan’ın kontrol ettiğini , Laçin koridorunu Ermenistan’ın sivillere kapattığını yazdı. 

Karabağ güçleri önceki gün yaptıkları açıklamada Azerbaycan ordusunun Şuşi’ye 5 km kadar yaklaştığını bildirmişti. 

Karabağ güçleri bugün yaptıkları açıklamada ise  Laçin (Berdzor) ve Şuşa (Şuşi) kasabalarının ateş altında olduğunu bildirdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı da, bu sabah Goranboy ve Tatar bölgelerinin yanı sıra Ağcabadi’deki Giyameddinli köyünün bombalandığını açıkladı.

Ermenistan resmi makamları bu sabah yaptıkları açıklamada ise güney ve doğu bölgelerinden Azeri ordusunun başlattığı harekat nedeniyle çatışmalar yaşandığını Azerbaycan ordusunun çatışmalar sonrası geri çekildiğini bildirmişti.

http://www.agos.com.tr/tr/yazi/24819/sinir-tanimayan-gazeteciler-80-gazeteci-stepanakert-te-mahsur-kaldi

İlk yorum yapan siz olun

Bir Cevap Yazın